Трите емоции, които всеки инвеститор в имот трябва да избягва

инвеститор в имот

Като всеки човек, инвеститорът в недвижими имоти също изпитва различни чувства и емоции, както докато е на работа, така и извън нея. Особено важно е за един такъв професионалист да контролира емоциите си, за да не оказва това негативно влияние при вземането на решения, от които зависи успеха в бизнеса му. Вижте кои чувства е добре да потискаме и дори избягваме:

Страх

Чувството на страх може да предизвика паника в един инвеститор и да го накара да продава всичко. Това също така може да ги накара да се смразят от страх да предприемат каквито и да е действия, защото чувстват несигурност. Със сигурност страхът от провал не е добър помощник. Ако не правите нищо, тогава не се движите към целите си, а се оставите на паниката ще бъдете просто част от стадото, което се влияе от странични фактори при взимането на решения.

Надежда

Надеждата  често води до вземане на решения, без вземане предвид всички подробности. Ваш приятел купува склад и казва, че цената ще скочи до небето, а вие го купувате с надеждата, че той е прав. Или прочитате статия във вестника, че даден квартал след време ще бъде най-предпочитания за живеене , и решавате да купите апартамент там, с надеждата, че прогнозата на вестника е правилна.

Алчност

Когато пазарът върви нагоре, инвеститорите могат да се главозамаят само като пресметнат парите, които могат да направят, без да помислят за риска,  който поемат. Те може да вземат прибързани решения, преследвайки поредната златна мина. Пазарът с недвижими имоти е благоприятен , и мнозина решават, че могат да спечелят много пари, както другите инвеститори правят. В следващият момент обаче цикълът се завърта отново и пазарът тръгва надолу, и всичко се разбива на пух и прах.

Сега вече знаете кои са трите разрушителни емоции за инвеститора в недвижими имоти. Поставете си цели и ги следвайте, те са това, въз основа на което да вземате решения.