Точното време ли е за покупка на имот

покупка на имот

Има много самозвани експерти на пазара на недвижимите имоти, но до колко всъщност са компетентни? Когато интервюиране агенти да ви представляват, попитайте ги дали пребивават в района, в който търсите къща, и от колко време. Брокерите, които са сравнително нови за вашия район няма да имат същите познания за квартала, пътищата и различните особености там . Агентите, които живеят в района от десет или повече години ще бъдат в състояние да ви предоставят много полезна информация, която ще ви бъде от голяма помощ при избора на апартамент.

Агентите за недвижими имоти е добре да поддържат контакт с бивши клиенти по време на празниците и на годишнините от закупуването на жилището. Да ви чуят отново ще им напомни колко полезни сте им били, когато са търсили нов имот. След като приключите разговора с тях , споделете, колко ценно за вас ще бъде, ако споделят опита си от работата с вас с приятели и познати.

Сега е идеалният момент да започнете да инвестирате в недвижими имоти. В момента цените на имотите са на едни от най-ниските за всички времена. При закупуване на къща, в която да живеете, направете проучване на пазара на във вашия район и използвайте услугите на квалифициран агент. С течение на времето , цените ще се увеличат отново. Това означава, че ще сте направили много печеливша инвестиция, ако купите в момент, когато цените са ниски.

От друга страна, в момента почти никой не може да бъде сигурен за работата си, заради икономическата криза. Въпреки, че се очаква скоро ситуацията да се подобри, имайте предвид, че щом веднъж сложите подписа си на договора за ипотека, вие ще трябва да си плащате, без значение какви промени могат да настъпят в личния ви живот. Ако не разполагате с постоянна работа , се уверете, че можете да си позволите плащанията за поне няколко месеца.