Неуспехите на Apple

Всички знаем, че Apple е много успешна компания, но какво е било преди? В миналото и те са имали неуспешни устройства. Ето и някои от тях.

Apple 3 (1980)

Ако търсите персонален компютър, който би пречинил пожар във вашия дом няма по-добър от Apple 3. Наследникът на популярния Apple 2 не оправдава очакванията и е пълен провал.

Apple Newton (1993)

Оригинален iPad. Пуснат през 1993 година с името „Нютон“. Това устройство е всичко в едно. Kато преносим офис, който може да изпраща факсове, да изпращате и получавате електронни писма, да съхранявате информация за вашите клиенти, да си водите бележки и други. Изглежда супер, но много неудобен и проекта беше свален. Освен това струвал $ 1000 долара, което за онова време си е било доста скъпичко.

Macintosh Portable (1989)

Преносим Mac! Преносима може да е била някоя негова част с тези 7 кг и едвали би се побрал в някоя чанта.

Apple Lisa (1983)

Лиза е всъщност доста новаторско за времето си – той е бил един от първите персоналнио компютри използващи графичен интерфейс, контрол с мишка и мултитаскинг.Много впечатляващо за 1983 година, но още по-впечатляваща била неговата цена $ 10 000!

Телевизор Macintosh (1993)

Когато пуснаха компютър, който показва телевизионните сигнали на монитора, изображението било толкова лошо, че не може да се нарече пълноценен компютър или телевизор.

QuickTake (1994)

QuickTake е била една от първите цифрови камери на пазара. Това отново доказва неповторимото умение на Apple да задоволят потребностите на потребителите. 0.3 мегапикселната камера, което никак не е лошо за 1994, била лесна за използване. Но отново цената изиграва лоша шега на Apple, която варира от $ 600 до $ 750.

Apple Pippin (1996)

Мутант PC/ игрова конзола хибрид. Apple със сътрудничеството на японската гигант Bandai сътворили тоа чудо. Но бил пуснат на пазара по същото време, когато и Playstation. Playstation бил по-лесен и разбираем, така че Apple трябвало да прекрати производството на Pippinа.

Macintosh в чест на 20-годишнината (1997)

За отбелязване на 20 години в бизнеса е създадена луксозна версия на компютъра. Една много интересна идея. Но се оказва много труден за управление. Цената му е 8000 $.

Apple USB мишка (1998)

Един бутон? Какво може да се направи с помощта на един бутон?

Maкар и с тези неуспехи, те остават зад гърба им. Apple си остават лидер в компютърните технологии.