Apple и Samsung пускат 12-инчови таблети догодина

Два от най-големите производители на преносими компютри в момента – Samsung и Apple, работят по пускането на нови, 12-инчови таблети. По последна информация, двете компании се очаква да представят новите продукти догодина.

Според китайският уеб сайт DigiTimes, Apple работят съвместно с тайванската фирма Quanta Computers по изработката на новият таблет. Samsung пък разработват своя 12.2-инчов компютър самостоятелно. Според първоначалните слухове, Самсунг са искали да работят по проекта заедно с Google, но впоследствие са се отказали. Наскоро компанията представи 10.1-инчовият Galaxy Note 10.1.

Други източници информират, че Apple със сигурност плануват да атакуват пазара с таблет, който има екран с големина повече от 10 инча. Към момента най-големият iPad е с 9.7-инчов дисплей. Компанията се очаква да пусне още на 22 октомври нови iPad таблети, заедно с Nokia, които ще представят Lumia 2520 с 10.1-инчов екран и операционна система Windows RT 8.1. Специалисти от бранша смятат, че пускането на по-големи таблети, ще увеличи и глобалното търсене на подобни устройства, и съответно повече производители ще се насочат към по-широките екрани.