Samsung пускат Galaxy Camera 2

Samsung обявиха пускането на ново поколение Galaxy камера, която ще работи с Android и е с подобрени възможности за свързване с външни устройства. Таз новина идва броени дни преди CES, така че се очакват повече подробности на събитието другата седмица. Galaxy Camera 2 няма кой знае колко по-различни характеристики от предишната версия. Тя има същият 16 – мегапикселов сензор за изображения и 21x оптичен зум.

Galaxy Camera 2

Камерата има и някои софтуерни подобрения, заедно със значително по-разнообразните опции за свързване. Можете да избирате между 28 различни режима на снимане, в зависимост от светлината, обекта и околната среда. Потребителите могат да контролират експозицията и фокуса независимо един от друг. Джаджата разполага и със Smart Mode Suggest функция, която се стреми да гарантира, че са използвани най-добрите настройки за снимка с перфектно качество, и нов режим Selfie Alarm, когато използвате самоснимачката.

Galaxy Camera 2 ще се продава с най-новата версия на Android 4.3 Jelly Bean, но не знае дали ще може да се използва и последната версия на Android – Kit Kat. Процесорът най-вероятно ще бъде четириядрен, като ще работи при тактова честота от 1.6 GHz  в комбинация с 2GB RAM. Очаква се снимките да се правят наистина бързо, имайки предвид всички тези впечатляващи характеристики. Дисплеят е 4.8 инчов, подобно на предишния модел. Добавена е NFC технология, което трябва ще направи свързването с други Samsung устройства по-лесно. Батерията е по-голяма – 2,000mAh.

Вградената памет е 8GB, а за още по-голямо удобство имаме и 50GB безплатно пространство на Dropbox за период от две години. Samsung още не са обявили цена, нито дата, когато камерата ще бъде в наличност, но се очаква на изложението CES да бъде предоставена повече информация. С интерес очакваме подробности от Лас Вегас.