Samsung Galaxy S5 излиза през март или април

Още с настъпването на новата година, спекулациите около пускането на Galaxy S5 започнаха да стават все повече и по-чести. Според последна информация от Bloomberg, Samsung ще пусне смартфонът Galaxy S5 през април. Очаква се дори той да бъде представен заедно със смарт часовника от ново поколение Galaxy Gear. Според същият източник, компанията за пръв път ще използва в своите продукти технология за сканиране на очите, като се очаква този телефон да бъде достойна конкуренция на Apple и техния iPhone. Ще бъде интересно да видим какви други нововъведения са приготвили за все по-взискателните потребители.

Samsung Galaxy S5

Изпълнителният вицепрезидент на отдела за мобилен бизнес в компанията Лий Юн Хи, сподели пред Bloomberg: “Представяме първият си флагмански модел през първите шест месеца на всяка година, обикновено около Март или Април, и в момента се стремим да спазим този срок”.

Смартфонът Galaxy S5 се очаква да работи с последна версия на операционната система Android 4.4 KitKat, а батерията най-вероятно ще бъде 4000 мАч. Твърди се, че джаджата ще разполага с 3GB оперативна памет, но според някои източници капацитетът ще бъде по-голям – 4GB, или дори внушителните 8GB. Все пак сме склонни да вярваме, че няма как да се вложени повече от 4GB RAM.

За разлика от предишните модели на Samsung с пластмасов корпус, този ще бъде с алуминиево покритие. Може би вземайки за пример успешните iPhone 5S и HTC One, които са с метален дизайн, корейците са решили да направят тази промяна.  Дългоочакваният смартфон почти сигурно ще се захранва от 64-битов процесор Exynos с осем ядра.