Мойсанит или диамант? Кое да изберем?

Мойсанит или диамантИзненадващо е, че диамантите са по-известни дори и като се има предвид колко много предимства има мойсанитът. Ето някои от ползите да изберете мойсанит:

По-малко скъп

Мойсанитът не е надценен, за разлика от някои други скъпоценни камъни. На практика вие получавате точно това за което плащате. Както може да се види при едно бегло сравнение на цените, диамантът е много по-скъп. Въпреки че между тях няма видима разлика, един диамант от 0.25 карата струва колкото един мойсенит от 1.25 карата.

Разликите не е нужно да повтаряме, не могат да бъдат уловени с просто око. Все пак нека не забравяме и факта, че годежният пръстен трябва да има сантиментална стойност, а не толкова е важно какво е неговото изражение в пари. Като се има предвид че повече от половината бракове се разпадат по финансови причини, няма логика да започнете брака си с диамантен пръстен, който да играе ролята на пирон в ковчега на вашия брак.

Повече блясък

Често ще прочетете, и това е точно така, че мойсанитът има повече блясък и изглежда по-красив от диаманта. Повечето хора не могат да повярват докато лично не погледнат пред себе си бижу от мойсанит, а още по-добре ако могат да го съпоставят с диамантено такова. Ако търсите годежен пръстен за своята любима, е много по-добро решение да заложите на пръстен с мойсанит, отколкото да изхарчите много повече пари за пръстен с диамант, който гарантирано няма да го превъзхожда нито външно, нито по други качества.

Чиста наука

Не забравяйте, че камъкът мойсанит е създаден в лаборатория и е изключително голяма рядкост да бъде открит в естественото си състояние в дивата природа. Това означава че избирайки мойсанит, вие няма да изхарчите парите си за война или робски труд, а за наука. Кой иска да изхарчи парите си за нещо, което предизвиква напрежение и конфликти и кара хората да страдат в цели части от света?

Освен това избирайки мойсанит, вие ще сте спокойни, че не сте влезли в капана на големите компании, които ви внушават, че единствено пръстена с диамант си заслужава. Не е нужно да купувате диамантен пръстен само защото целият свят е залят с всевъзможни рекламни кампании, които целят да ви насочат.