Как и къде да си купим пръстен от мойсанит?

Как и къде да си купим пръстен от мойсанит?Ако решите да купувате пръстен от мойсанит, тогава пред вас стоят две опции – да го купите онлайн или от специализиран магазин за бижута.

Онлайн

Един бърз преглед на резултатите в Google показва, че има много места, от които да купите пръстен с мойсанит онлайн. Изборът е наистина много широк. Предлагат се много различни размери, форми и дизайни. Цените също са доста конкурентни в сравнение с диамантените бижута. Но ако никога не сте виждали пръстен с мойсанит на живо, то най-добре е да избягвате пазаруването по интернет, а да посетите лично магазин за бижута, в който да видите бижу със съответния камък, защото само така ще добиете представа какво ще притежавате.

Колкото и да са добри снимките и колкото и да са подробни описанията, те никога не могат да заместят личното посещение в магазина. Освен многобройни сайтове, в които се предлагат пръстени с мойсанит, не пропускайте да разгледате и предложенията на Амазон. Те не само предлагат огромен избор на конкурентни цени, но и пръстените които се предлагат там имат голям брой оценки от клиенти, както и лични споделени мнения. Така ще сте сигурни, че купувате това което виждате (+безплатния път, който много често се предлага).

В магазин за бижута

Посещението на специализиран магазин за бижута е единственият начин, по-който да добиете реална представа колко хубаво и блестящо всъщност е това бижу. Тъй като мойсанитът не е нормата (диамантите са), препоръчва се да посетите магазина лично за да се уверите че точно това е което искате. Във всеки случай, усещането, блясъка и красотата са на ниво. Все пак, най-добра представа се добива когато сложите бижуто на своя пръст и го почувствате.

За съжаление, голям недостатък е това, че не са много магазините за бижута, в които да се предлагат пръстени с мойсанит. Дори и ако сте в многомилионен град, може да се наложи да обиколите десетки магазини, а накрая да се окаже, че това което търсите се предлага само на едно място или никъде. Във всеки случай цените ще са много по-ниски отколкото ако отидете за пръстен с истински диамант да речем в Тифани. И все пак, ако годеницата ви е широко скроена и не страда от това, че ще носи бижу с мойсенит то най-добре да заложите на тази опция.