Компютри и компютърни аксесоари

Компютри и компютърни аксесоари

Кой казва, че компютрите остават в историята? Да, наистина нещата вървят на там, но това се случва с много бавни темпове, и едва ли скоро ще бъде на 100 %. Разглеждайки продуктите в магазин за компютри и аксесоари, вероятно ще Ви направи впечатление, че лаптопите преобладават. От друга страна обаче, и компютрите не отсъстват от наличните стоки, нали?! Какво Ви говори това? Че лаптопите са на път да изместят компютрите изцяло,  но същевременно персоналните компютри не са лишени от бъдеще, щом се произвеждат и пускат нови модели.

Кой използва компютри? В офисите на фирмите, най-често се използват компютри. Главната причина за това, най-вероятно е в тяхната по-ниска цена. Именно заради нея, хората често предпочитат за вкъщи персонален,отколкото преносим компютър. А докато има търсене, ще има и предлагане, и съответно, компютрите няма да се превърнат в минало. По същия начин е и с аксесоарите за тях – докато има компютри, ще има и компютърни аксесоари.

Ако ще си купувате компютър за първи път, ще са Ви нужни и няколко допълнения към него, без които няма да може да работите нормално. Тези задължителни компоненти са:

Монитор – на него се визуализират програми и приложения, изображения, текст, и всичко останало, което правите на компютъра. Разбирате, че без монитор, работата Ви на компютъра е не просто немислима, но направо невъзможна.
Клавиатура – това е нещото, с което пишете. Без него, не може да правите нищо, освен да кликате с мишката, наляво-надясно, напълно безцелно и безсмислено.
Мишката пък е онова нещо, с помощта на което отваряте различни приложения, игри, документи, сайтове и т.н.
Разбирате, че само компютърът, или само някой от тези компоненти, сам по себе си не прави нищо. Трябва да са всички заедно, да са правилно свързани по между си, за да може компютърът да функционира напълно.
Често, компютрите се предлагат в комплект със всичко останало, но тогава ги наричаме компютърни конфигурации, или компютърни системи.