Компютърни аксесоари

Аксесоари за компютър

Не от вчера, компютрите се превърнаха в неделима част от живота и ежедневието ни. Знаете обаче, че ако имаме само компютър, нищо няма да може да направим на него. Необходими ни са още монитор, клавиатура и мишка, и едва когато тези неща са правилно свързани с компютъра, тогава ще може да работим на него. И макар тези неща да не са точно аксесоари, в тази статия аз ще ги наричам такива.

И така, когато Ви е нужен монитор за компютъра,  Вие трябва най-напред да решите какъв да бъде неговият размер. Твърде малкият монитор, ще Ви принуждава постоянно да се взирате, за да може да виждате добре, което много ще натоварва очите Ви. Твърде големият екран пък, също изморява очите, за това е добре да си вземете монитор с по-среден размер (около 15-16 инча). Добре е също, той да е матов – лъскавият дисплей също много допринася за умора на очите. Когато го поставяте на определеното му място, постарайте се, мониторът да е на височината на очите, когато седнете зад него, за да не Ви се налага да се въртите нанякъде, за да виждате добре.

Клавиатурата е следващият елемент от компютърната система, без който няма как да работим. Ако ползвате компютър само за интернет, каквато и клавиатура да вземете, тя ще Ви върши работа. Ако обаче ще работите на компютъра, и Ви трябва клавиатура за това, вземете такава, която да Ви е удобна за писане – да не се налага, ръцете Ви да стоят в неестествено положение, и разположението на клавишите да е на достатъчно разстояние.

Мишката не е чак толкова претенциозна. Хубаво е, нейният размер да отговаря на този на ръката Ви. Не е фатално, ако мишката е по-малка или по-голяма – тя пак ще Ви върши работа, но ще Ви бъде некомфортно, когато я държите в ръка.

Когато си търсите някакви аксесоари за компютър, избирайте ги така, че да Ви е удобно, и комфортно, когато работите. И не забравяйте – търсете само качествени продукти на доказани производители.