Защо лаптопите изместват настолните компютри

Защо лаптопите изместват настолните компютри

Ако се интересувате от напредъка на технологиите, то вероятно сте забелязали и разбрали, че персоналните компютри, бавно, но сигурно, биват измествани от лаптопите. В тази статия ще си говорим за причините, поради които това се случва.

На първо място, лаптопите са много по-удобни от компютрите. Преносимия компютър, безпроблемно може да го вземете със себе си, независимо къде отивате. Това обаче е невъзможно с персоналните компютри. Всъщност, не че не може да качите компютъра, монитора и всички останали екстри в колата си, но те, първо заемат много място, и второ – идеята не е много добра. За сравнение – лаптопът не заема място, и пренасянето му е много по-лесно.

Друга причина за преимуществото на лаптопите над персоналните компютри, е фактът, че ако до преди няколко години, лаптопите бяха слаби и непроизводителни в сравнение с компютрите, днес това не е така. Дори има такива модели лаптопи, които са по-мощни, дори от най-мощният персонален компютър.

И ако на един компютър са му необходими външни камера, микрофон и слушалки, или пък колонки, за да провеждате видео разговори, то повечето, а може би и всички лаптопи имат вградени такива.

Още един неоспорим факт, който е в плюс на лаптопите, е това, че персоналният компютър не може да работи без електричество дори секунда. Лаптопите обаче, в зависимост от тяхната батерия, са в състояние да работят от 3 до 6 часа, без да са включени в електрическа мрежа. Това означава, че може да вземете лаптопа със себе си, дори когато отивате на кафе с приятели, или пък на плаж например.

И накрая, с лаптопа може да се включите към всяка безжична мрежа, която е без парола. Компютъра обаче, задължително се нуждае от LAN кабел, за да осъществи връзка с глобалната мрежа.Сами разбирате, че рано или късно,  употребата на десктопи ще остане в миналото, а те, ще бъдат заместени изцяло от своите последователи – лаптопите.