Настолните компютри

Почти няма човек по света, който да не е работил с настолен компютър. Хората го използват както за работа, така и за забавление. Това е може би най разпространеният продукт, що се касае до техника. Въпреки навлизането на по-малките и лесно преносими компютри, десктопът си остава най-предпочитания тип машина за работа в офиса. Ще ви покажем няколко трика, с които десктопът ви може да заработи още по-добре.

Настолен компютър

Причините един компютър да бъде бавен могат да бъдат различни. Една от най-често срещаните е наличието на много непотребни програми, които се стартират заедно с компютъра. При инсталирането им, понякога забравяме да премахнем тикчето, което отбелязва дали искаме дадено приложение да се пуска веднага след зареждането на операционната система. Това е полезна опция, само когато използвате програмата непрекъснато – например някакъв месинджър като skype или свързан с електронната ви поща софтуер (outlook). Останалите програми не е нужно да бъдат минимизирани в таскбара и да черпят от оперативната памет и да натоварват процесора на компютъра. Влезте в контролния панел и премахнете всичко, което не използвате.

Всеки обича да хапва и пийва пред компютъра, но това е доста рисково начинание. Ако залеете кутията и платките вътре се намокрят, поправката е трудна и доста скъпа. Отделно от това може да се получи проблем с електрозахранването. Ако хапвате над клавиатурата, различни частици попадат точно под клавишите и тяхната работа става по-некачествена. Да не говорим колко не хигиенично е всичко това.

Преди да си купите компютър, винаги трябва да сте решили вече за какво точно ще го използвате. По този начин ще спестите пари от ненужни компоненти, чиито капацитет няма да използвате напълно. От друга страна не бива да очаквате, че една евтина конфигурация ще ви върши добра работа ако сте фен на игрите. В зависимост от нуждите си, вашият продавач-консултант може да ви насочи кои компоненти са най-важни, и от кои може да икономисате.