Недостатъци на лаптопите

Недостатъци на лаптопите

Както всяко друго нещо на този свят, така и лаптопите, освен предимства, си имат и своите недостатъци. Няма и как да е иначе – ако всичко беше идеално, то животът нямаше да е интересен, нали?! И днес, в тази тема, искам да си поговорим точно за недостатъците на лаптопите. Макар и да са малко, все пак има такива.

Поради малките си размери, и своята мобилност, лаптопът може да бъде оставен на различни места. От една страна, това е добре, но от друга – не. В първия момент, може да не видите лаптопа, да поставите нещо върху него, или пък да го бутнете, ударите и т.н., с което пък да предизвикате неговото увреждане.

За разлика от персоналния компютър, лаптопът почти не може да бъде подобряван. Така например, ако искате да смените процесора на лаптопа с по-мощен такъв, единственият начин за това е, да си вземете нов лаптоп. Поради ограниченото пространство, и прекалената близост, в които се намират компонентите на лаптопа, той много лесно загрява, особено ако е поставен върху нещо меко, като възглавница например. Това загряване въобще не е полезно, и след известно време може да нанесе необратими щети на преносимия компютър.

И накрая нещо, което вероятно се е случвало на всеки, който има лаптоп – батерията му пада точно тогава, когато Ви трябва най-много, но наблизо няма електрически контакт.