Климатици таванен тип

Климатици

Замисляли ли сте се относно предпочитанията на хората? Колко са различни, колко са противоречиви и колко истина има в чуждите разбирания и нрави. Е така е и при всички климатици. Те биват най-различни видове, отговарящи на различни вкусове и стилове на живот.

Според това как се монтират, климатиците биват няколко основни типа – стенни, канални, колонни, таванни, подови и какви ли още не. За да разбираме функционалностите на всеки един от тях, трябва да се запознаем подробно с всяка една от техните характеристики. Само и единствено по този начин можем да разберем кой климатик е най-подходящият избор за нас – като функционалности и възможност за монтаж.

Набиращи популярност са таванните климатици, които позволяват разнообразни методи за монтаж. Те позволяват вграждане в стена и са с изключително много функционалности.

Именно заради разнообразните си методи за монтаж, те издухват въздуха в помещението, което климатизират, така че обитателите му да се чувстват комфортно и да не усещат никакво течение. Климатиците таванен тип са ценени от семейства с малки деца или с възрастни хора, защото не предизвикват схващания и настинки.

Друго основно преимущество на този вид климатици са различните възможности за монтаж според интериора в съответното помещение. Те могат да се съчетаят със стила на стаята или да се покрият напълно, така че да останат напълно незабелязани.

Развихрете представите си за климатици и изберете хибриден тип климатик –
таванно подов. Климатиците с тези функционалности могат да бъдат монтирани дори ниско долу на мястото на радиаторите за отопление.

Друга основна характеристика на таванно подовите климатици е тяхната изключително малка дълбочина. Те са дълбоки между 18 и 25 см, за да могат да се монтират удобно, както на таван, така и на под. Когато този вид климатици биват монтирани на пода хладния или горещ въздух се придвижва от долу на горе, а ако са разположени на тавана, въздухът циркулира от горе на долу. Така избирате как да бъде разпределен въздуха по най-добрия начин.

Не забравяйте, че преди да направите своето окончателно решение за покупка и преди да се спрете именно на климатици от таванен или от таванно подов тип трябва да проучите внимателно и останалите видове климатици. Според начина си на монтаж те могат да бъдат и стенни, и подови, и колонен тип, и канален тип, и, и, и. Разберете какво искате, на какви условия го искате, за да разберете дали таванния тип климатик е подходящият избор за Вас.