Кърлежите и борбата с тях

унищожаване на кърлежи

Може би ви се е случвало на пролет, когато всички насекоми започнат да излизат от убежищата си, вашият дом изведнъж да се напълни с кърлежи. Независимо къде се крият, кърлежите винаги са били и си остават един от вредителите, от които е най-трудно да се избавим, като това се дължи на факта, че през зимните месеци те намират изключително добре защитени и затънтени места, на които да се скрият и да изчакат до следващия топъл сезон. Когато настане пролет, те започват да изпълзяват от леговищата си и с тях започват неприятностите.

Изгонването на кърлежите е трудна задача, но с помощта на някои хитрости можете напълно да изчистите своя дом от тях. Разбита се, това включва и грижа за вашите домашни любимци а също така и специално внимание за мебелите и за по-затънтените места от къщата.

Борбата срещу кърлежите…

Започнете битката с кърлежите като се погрижите за домашните си любимци. Обърнете специално внимание на местата, където вашите куче или котка прекарват повече време, където спят а също така и където се хранят. Когато ги пускате в градината си, постарайте се тя да е чиста от кърлежи, а когато ги водите на разходка някъде винаги избирайте места с по-нисък риск.

Голяма помощ могат да ви свършат специалните спрейове за кучета и котки против кърлежи, пудрата против паразити и специализираните шампоани. За да закупите такива, просто отскочете до най-близкия магазин за домашни любимци или посетете близката ветеринарна клиника.

Когато третирате своите домашни любимци с продукти против кърлежи, използвайте същия този момент за да обработите и домовете си. Така ще спечелите битката и на двете полета едновременно.

Идва ред на къщата…

Може би чистите къщата си редовно, но все пак е добре от време на време да правите голямо, генерално почистване, когато ще обърнете внимание на всеки детайл от вашия дом. Почистването с прахосмукачка помага да премахнем кърлежите от дома, включително и техните яйца. Покрийте всичко, от килимите до възглавничките от дивана в хола и не пропускайте. Не забравяйте да почистите с прахосмукачката и своята кола. Обърнете специално внимание на килимчетата където вашите домашни любимци обичат да спят и да прекарват повече време.

Опитайте се а измивате всичко, което може да се мие или пере, а не само килимчетата, спалното бельо или калъфките. Те са задължителни и се перат задължително в гореща вода. Ако имате сушилня, това допълнително ще увеличи шанса да изтрепете всички кърлежи.

Отървете се от всички излишни мебели и предмети във вашия дом, защото непотребните вещи често стават място, на което кърлежите отиват за да се скрият и за да снесат яйцата си. Справяйки се с този проблем вие ще намалите риска от поява на кърлежи у дома.

Пръскайте в дома си редовно с препарат, който е създаден да премахне не само кърлежите, но и техните яйца. Бъдете сигурни, че сте прочели всички инструкции на опаковката ако имате у дома деца или домашни животни.

В случай, че броя на кърлежите е твърде голям и не може да се справите с тях, единствения вариант е да потърсите професионална помощ от фирма за борба с вредителите. Те почти сигурно ще се справят не само с вашия дом, но и с прилежащите пространства например двор, гараж и други.