Бълхи – не ги подценявайте и вземете мерки

Бълхи Бълхите са често срещан вредител у дома. Те се появяват особено често в домове, в които има кучета или котки. Поради голямата си популярност, бълхите често биват подценявани като опасност, а това е голяма грешка, защото те пренасят редица заразни болести, както и яйца на паразити, в това число на тения. Това прави бълхите много опасни не само за вас, но и за вашите домашни любимци.

Как да се справим с тях?
Може би най-добрият и ефективен начин за борба с бълхите е като потърсим помощ от професионалисти. Почти всяка фирма за дезинсекция предлага различни по вид и цена оферти с които можете да решите този проблем. И докато е наистина препоръчително да заложите на професионалната помощ, това не винаги е по джоба на всеки. Ако финансовите възможности са наистина ограничени, тогава можете да опитате да се справите и сами.

В търговската мрежа се предлагат редица препарати, някои от които наистина могат да бъдат не малко ефективни. Не забравяйте обаче и още нещо – трябва да съчетаете обезпаразитяването на своя дом с третиране и на самите домашни любимци. Потърсете в ветеринарната клиника препарат против бълхи за вашите куче или котка. Обикновено можете да намерите доста добри продукти, в това число и пудра против бълхи, която лесно да реше проблема.

Третирайки едновременно и вашия дом, и домашните любимци, вие почти сигурно ще можете да решите проблема с бълхите. Ако обаче пропуснете едно от двете, това отново ще ескалира и скоро ще се изправите пред същия проблем.

Ще се реши ли проблема от само себе си?
За съжаление колкото и да ви се иска да бъде така, проблемът с бълхите с вашия дом няма да се реши сам. Ако не вземете съответните мерки, бълхите много бързо ще се размножат и ще се превърнат в сериозно главоболие за вас, а и за вашите съседи. Освен че се размножават изключително бързо, бълхите впечатляват и със своята изключителна мобилност. Те лесно се прехвърлят от дом в дом, от един домашен любимец на друг, а ако няма кой да ги пренесе, те лесно могат да направят това сами.

Как да унищожим бълхите по-ефективно?

За да бъдете възможно най-ефикасни, вие трябва да обърнете сериозно внимание на по-ниската част от помещенията. Третирайте старателно килима, дивани и фотьойли, а също така и всички килими, губерчета, одеала и т.н. Обработете всичко на височина до 1 метър. Над тази граница едва ли ще видите бълхи. Така например, не е нужно да обезпаразитявате върху шкафове гардероби и други подобни. Бълхите няма как да отидат до там.

Какво да правим с домашните любимци през това време?

Обърнете внимание, че много от препаратите, които се предлагат в търговската мрежа, не са подходящи за използване докато в дома ви има домашни любимци. По тази причина, ако имате куче или котка, трябва внимателно да прочетете упътването на продукта. Ако е споменато, че препаратите против бълхи не бива да се използват когато на около има домашни любимци, то най-добре е да помолите ваши близки хора да приемат животните за един, два или три дни, докато отмине опасността от използваните от вас препарати против бълхи.