Как работи: Диспенсър за бира пълни чашата през дъното

The Bottom Up

Диспенсърът за бира, наречен The Bottom Up може да пълни до 44 халби в минута и то ако само 1 барман го използва. Ако се добавят още един-двама помощника, капацитета може да достигне до 56 бири в минута. Това си е почти по бира в секунда. Това наистина е впечатляващо и ви предлагам да видим видеото:

Това би било фантастично допълнение към ирландските пъбове или българските крайбрежни заведения, където се изпиват тонове бира на ден и барманите едва смогват на желаещите, поради което често ни пълнят бирата до половината с пяна.

Но как тази вълшебна машина работи? Очевидно е, че чашата има дупка, но как се запечатва? Магнити. В пластмасовите чаши има мърдащ се магнит от типa магнит за хладилник, който се прилепва към съответните ленти във формата на поничка и така запълва дупката.

И така, Bottom Up помпите са бързи, могат да се свържат към всеки кег и – при условие, че имате останалите съоръжения и са правилно настроени – няма да губите бирата в пяна. Но, има очевиден проблем: похабяване на тези специални чаши. Вместо стъклени чаши, които могат да бъдат повторно използвани отново и отново, тези са предназначени за еднократна употреба.

Всъщност кой го интересува? Нали можете да наливате бирата по-бързо отколкото да я изпивате, значи не ви трябва нищо друго.