Как хората се справят с хлебарките в дома си?

хлебарки в дома

Има много и различни начини за противодействие срещу хлебарки, но не всички гарантират добри резултати. Много хора се доверяват на бабините рецепти и правят капани с борна киселина, бира, чесън и сапунена вода. Тези методи могат и да подействат, при положение, че броят на вредителите в жилището ви е минимален. Ако хлебарките са много се предприемат други действия.

Най-често купуваме т.нар. инсектициди, които се намират по селскостопанските аптеки. Това са отрови срещу насекоми, чиято задача е да унищожат както живите пълзящи гадинки, така и техните яйца. Разнообразието от препарати обаче обърква клиентите и те не знаят към кой да се насочат. Отделно от това не всички отрови предлагат качество, а има и такива, които са опасни за хората и животните.

Друг вариант за изтребване на хлебарки е посредством специализирана ДДД фирма. В този случай домакинствата заплащат на професионалисти използващи лицензирани препарати с много бързо действие. Хубавото при тях е не само добрия краен резултат, но и възможността да получите гаранция. По този начин, ако срещнете живи хлебарки, след като фирмата се е намесила, второто посещение е безплатно.

Всички тези методи са приложими, когато в дома е постигната пълна хигиена. Ремонтите също са наложителни, понеже някои дупчици и пробойни в апартамента и къщата се превръщат в удобни леговища на хлебарки, откъдето те тръгват да ловуват. За това съветваме всички, не оставяйте храна по пода и замажете дупките в банята, кухнята и тоалетната. Постъпвайки така може да приложите и останалите мерки.

Оставяйки хлебарките необезпокоявани те ще се качат на главата ви и ще ви създават куп неприятности. Припомняме, че пълзящите натрапници са опасни и за здравето ни, тъй като пренасят вредни микроби водещи до заболявания. Видите ли хлебарка в дома или офиса, потърсете решение на проблема и не ставайте поредната жертва на тези нелицеприятни твари тормозещи здравия сън на нас и близките ни хора.