Как да предпазим дома си от птици?

чайкаПтиците са едни от най-прекрасните създания, за които можем изобщо да се сетим. Всички ги обичаме и се наслаждаваме с любов на техния невероятен полет, чудейки се как природата би могла да създаде такова прекрасно и очарователно творение.

Същите тези прекрасни създания обаче, биха могли понякога да причинят много щети на нашите домове. Те правят това по различни начини, най-вече като свиват гнезда на неподходящи места под стрехите, по комините и други подобни.

И докато за нас присъствието на птиците е винаги радост за окото, то следите от изпражненията, постоянния шум, а понякога и материалните щети които причиняват ни навеждат на мисълта, че може би все пак е по-добре да се радваме на птиците от по-голямо разстояние и че нашите домове не са най-подходящото място за това.

Има ли начин да се справим с този проблем?

Всеки човек би искал да запази своя дом чист, спретнат и без постоянно да мисли за поразиите, които птиците и други животни правят наоколо, но разбира се, никой не желае да навреди на птиците и най-малкото никой няма право да прави това.

Въпреки всичко, има начини, по които по съвсем мирен и безвреден за животните начин да решите този проблем. В търговската мрежа се предлагат препарати, чиято цел е да отблъснат птиците и да ги накарат да гнездят на друго място.

Това е най-хуманния и единствения правилен начин да се справим с този проблем. Така птиците няма да гнездят по прозорци, климатици и стрехи на нашите къщи и вили, но в същото време ние няма да им навредим по никакъв начин.

Този тип продукти излъчват специфична миризма, която държи птиците на разстояние. Така те по своя воля и желание избират да гнездят на друго място, но без ние да им вредим или да ги пропъждаме от там. По този начин птиците си намират по-подходящо място за гнездене и всички са доволни.

Кога се използва този препарат?

Този препарат е правилно да се използва когато на мястото няма никакви птици и яйца. Той не бива да се използва в разгара на летния сезон, когато всички птици и техните малки са по гнездата си.

Вместо това, изберете период от годината, в който гнездата са незаселени и нанесете от препарата. Така на пролет когато птиците започнат да търсят място за гнездене, те ще се насочат към друго място, а не вашия дом.

Против всякакви птици ли може да се използва подобен препарат?

Препаратите против птици биха могли да се използват превантивно за да държите а разстояние различни видове птици, независимо дали става дума за малки врабчета или за по-едри птици като гларуси.

Разлика в начините на използване на продукта няма, но обикновено по-едрите птици реагират по-слабо и по тази причина е нужно да се използва по-голямо количество от препарата.

Ще навредим ли на птиците?

Ако използвате препаратите против птици правилно, те няма да навредят на животните по никакъв начин. За целта вие трябва да спазвате инструкциите на продукта и никога да не го използвате в присъствието на птици. Използвайте единствено когато наблизо няма нито птици, нито яйца. Използван при тези обстоятелства, продуктът няма да навреди нито на вас, нито на птиците.