За кого са подходящи масовите лаптопи?

масови лаптопи

Като казвам масови лаптопи, имам предвид тези, които се предлагат на цени от 400 до към 700-800 лв, и чиито технически характеристики не предполагат супер бързина и огромна производителност. Такива са моделите, чиито процесори са 1.6 MHz или малко повече, оперативната им памет е 1, 2 или 3 GB, видеокартата им е вградена, и твърдият им диск е 320 или 640 GB.

И така, тези лаптопи са подходящи в случаите, когато искате да зарадвате детето си например. Разбира се, ако то не е пристрастено към компютърните игри, и не се нуждае от геймърски лаптоп.За стандартните нужди – музика и филми, стандартни и леки игри, интернет и скайп, един масов лаптоп върши перфектна работа. Само за любителите на филмите ще вметна, че ако искат да гледат full HD филми, ще трябва да си потърсят лаптоп, чиято видеокарта да е HD.

Тези лаптопи стават и за работа, освен ако не се налага да използвате CAM CAD софтуер. Той е по-тежък и има нужда от по-мощна компютърна система. Ако обаче използвате леки и стандартни софтуерни програми, всеки масов лаптоп е идеален за целта. Хубавото на масовите лаптопи е, че са достъпни като цена, а и отговарят на всички изисквания на масовия интернет потребител – музика, филми, базови онлайн игри, сърфиране в мрежата, и т.н.