Лаптоп HP 255

hp255

Днес искам да Ви представя един нов модел лаптоп на HP. Моделът е 255. Този лаптоп е подходящ за всеки потребител, който не се занимава с игри, тъй като те имат доста по-високи изисквания към компютърната система. На тях им е нужна по-висока производителност, повече памет, по-мощен процесор и т.н.

HP 255 е с RAM памет от 2 GB, има двуядрен, 1.48 GHz процесор, и кеш памет от 1 GB. Видеокартата на лаптопа е HD, което означава, че може да гледате филми с високо качество. Паметта, която използва видеокартата на HP 255  е споделена. Твърдият диск е 750 GB, тип SATA. Това е мястото, на което може да съхранявате файлове, филми, музика и т.н. Този преносим компютър има също и DVD записвачка.

Екранът му е 15.6 инчов, с резолюция 1366 х 768, матов. HP 255 е снабден с шест клетъчна батерия, а теглото на лаптопа е 2.45 кг.  Към интерфейсите на HP 255 принадлежат 3 USB порта от тип 2.0. Има вградени камера и микрофон, жак за включване на слушалки и микрофон, стандартен вход за LAN кабел, телевизионен изход HDMI и изход за външен монитор. Притежава също и слот за карти с памет. Разполага с Bluetooth. Всичко това означава, че трансферът на данни от външни устройства към лаптопа, и обратното, е по-лесен от всякога. Също, благодарение на телевизионния изход, може да включите лаптопа към телевизора си, и да гледате свалените на HP 255 филми, направо на домашния Ви телевизор.

Лаптопът е с инсталирана операционна система Linux, гаранцията му е две години, като първата година, тя е международна. HP 255 е подходящ за сърфиране в глобалната мрежа, слушане на музика, гледане на филми, както и за стандартни, и нетежки програми и приложения. На този лаптоп може да играете и базови онлайн игри, или пък такива, които нямат нужда от висока производителност.