Какъв лаптоп да си взема?

Какъв лаптоп да си взема?

Често се случва да знаем че се нуждаем или искаме лаптоп, но да не знаем какъв точно да си вземем. Причината за това е, че огромното разнообразие от марки и модели преносими компютри, с различни технически характеристики, които присъстват на пазар, вместо да помага, и да е в полза на потребителите, ги обърква още повече. 

Потапяйки се в това море от техника, те тотално се объркват, и започват да се „давят”. Това е и причината да създам тази тема, с която да дам няколко съвета на хората, които са на път да си вземат нов лаптоп, но се колебаят какъв точно да бъде той.

Всички знаят, че колкото по-мощен е един лаптоп, толкова по-голяма ще бъде неговата производителност, а това е огромен плюс за неговия притежател. Мощният лаптоп работи бързо, а и освен това, колкото по-мощен е , толкова повече, и по-тежки приложения ще могат да се изпълняват на него. Не е необходимо обаче, ако ще използвате лаптопа си само за музика, интернет, стандартни приложения и базови онлайн игри, да взимате най-мощният преносим компютър, който може да си позволите. За такива стандартни и не натоварващи неща, всеки лаптоп от среден клас, би бил идеален.

Друг е въпросът, ако лаптопът Ви трябва за играене на сериозни и тежки игри, или пък за специализиран софтуер, който изисква висока производителност. Тогава със сигурност ще се нуждаете от по-сериозна конфигурация – надежден и силен процесор, мощна видеокарта, достатъчен размер на оперативната памет.

Няма значение за какво ще използвате лаптопа си, когато избирате размерът на неговият хард диск. Капацитетът на твърдия диск зависи от това, колко и какви файлове искате да съхраняване на него. Никога обаче не забравяте, да правите по едно копие на важните си неща, на сменяем носител (оптичен диск, USB флаш памет, карта с памет и т.н.), освен ако типът на хард диска на 

Вашия лаптоп не е SSD. Стандартните твърди дискове се повреждат лесно, и често информацията в тях остава неспасяема. SSD харддисковете обаче, нямат механични движещи се части, което пък означава, че опасността от увреждане, съответно и от загуба на информация, е много по-малка.