Външни хард дискове за лаптопи от топлаптоп

Външна памет за лаптопи

Вече има решение за малкото дисково пространство на някои преносими компютри – външен хард диск за лаптопи от топлаптоп.

Често се случва да дойде момент, в който вече няма къде да съхранявате новите си файлове и информация на компютъра и се налага да триете по-стари данни, за да освободите място. Външната памет може да се свърже към лаптопа чрез USB, не е толкова скъпа и е чудесен начин да се разшири капацитета за информация, до която имаме бърз и лесен достъп.

В момента тези устройства са добре разпространени, а в топлаптоп освен лаптопи, можете да намерите и няколко страхотни модела външна памет. Свързването е наистина лесно, компютърът ви автоматично ще засече външния хард диск, и ще ви се появи в списъка с външни устройства.

Чудите се защо да си вземете такава джаджа, при положение че флаш-паметите са толкова евтини и малки. Първият огромен плюс е пространството, което е десетки пъти по-голямо – има много модели с капацитет над 500GB до 1TB. Ако си падате по видео, филми, музика и обичате да колекционирате, това устройство би било идеално – можете да държите цялата мултимедия на него, а на самия компютър да съхранявате останалите файлове и приложения.
В топлаптоп има лаптопи, които са евтини, но със сравнително по-малка памет. Така след време ако решите, че няма да ви е достатъчна, можете да си вземете външен HDD.

Външните хардове освен, че могат значително да намалят натоварването върху вашия преносим компютър и операционната система, са и супер удобни и лесно преносими.

Представете си, че отивате на гости у приятел и искате да си направите кино вечер с любимата поредица „Властелина на пръстените”, която е с HD качество и съответно файловете са доста големи. Много по-лесно ще ви бъде просто да свържете вашата преносима памет към неговия компютър, вместо да търсите начини да прехвърляте такова количество информация от едно устройство на друго.

Ако все още се чудите дали са ви нужни подобни аксесоари за лаптопи от топлаптоп, можете просто да разгледате характеристиките им и да видите, че наистина си струват всяка стотинка.