Ултразвуково почистване на лице – какво представлява?

Ултразвуково почистване на лицеБезупречната, матирана кожа е един от основните показатели за младост и красота. Подобен ефект може да се постигне с помощта на ефективни апаратни процедури, проведени в реномиран козметичен салон. Ултразвуковото почистване на лице ви позволява да се отървете от редица естетически недостатъци. Препоръчва се като средство за съхранение на свежестта и младежкия вид на кожата.

Какво представлява ултразвуковият пилинг?

Деликатното отстраняване на кератинизирани клетки помага за възстановяване на кислородното насищане на кожата и подобряване на микроциркулацията. В резултат на това е възможно не само да се активират процесите на обновяване на кожните клетки, но и да се повиши ефективността на прилаганите козметични продукти – серуми, тоници, маски.

Почистването на лицето с ултразвук се отнася към апаратната козметология. Въздействието се осъществява на повърхностно ниво, не засяга средните и дълбоките слоеве на кожата. Нискотравматичната техника се характеризира с бързо възстановяване и способност за оценка на резултата още след първата сесия.

Ултразвукът се използва за почистване на всички видове дерма, включително и на чувствителните кожни типове. Има комплексно действие, решава цял спектър от естетически проблеми. В резултат на процедурата се наблюдава:

  • Възстановяване на здравия, равномерен тен;
  • Свиване на разширени пори;
  • Нормализиране синтеза на себум;
  • Намаляване броя на повърхностните бръчки чрез увеличаване на тургора на кожата; Предотвратяване появата на акне и възпалителни огнища;
  • Облекчаване на сухота, лющене, усещане за стягане;
  • Ефективна техника за предотвратяване на свързани с възрастта промени, тъканна птоза.

Апаратното почистване се извършва с ултразвукови вълни. Козметик или дерматолог извършва обработка на кожата с нискочестотен лъчев скрабер. Благодарение на микровибрациите се получава не само ексфолиране, но и масаж на тъканите. Излагането на такава процедура се препоръчва за премахване на естетически недостатъци като нездрав тен, разширени пори, първи признаци на стареене.

Кога е препоръчително да се направи?

Процедурата често се включва в комплекс от програми против стареене и лечение на кожни проблеми. С нея се извършва деликатно отстраняване на кератинизиран епител, остатъци от козметични продукти, мастна секреция. В резултат на ултразвуковия пилинг е възможно да се повиши ефективността на активните елементи на козметиката.

За решаване на сложни естетични проблеми ултразвукът се използва в комбинация с други методи – среден или дълбок пилинг, лазерно подмладяване, характеризиращи се с дълъг период на рехабилитация.

Днес във всяко реномирано козметично студио се предлага такава процедура. Ултразвуковите уреди се продават като самостоятелни апарати или под формата на козметични комбайни. И двата вида техника може да се закупи на изгодна цена онлайн от магазин Alison.bg. Там можете да откриете и компактни устройства, подходящи за домашна употреба.

Предимства на процедурата

Ултразвуковият пилинг има както предимства, така и недостатъци. Важно е да оцените характеристиките и ефективността на подобно третиране, преди да се запишете за сесия. Основен плюс на този метод е нискотравматичното въздействие. Това означава бързо възстановяване след манипулацията.

Също така методът много рядко дава странични ефекти – рискът от алергична реакция е минимален. За сметка на това положителният ефект от терапията може да се забележи още след първата сесия. Не са необходими специални грижи по време на възстановителния период.

Ултразвуковото почистване се прилага като самостоятелна процедура, често включвана в програми за подмладяване и лечение на акне в комбинация с апаратни и инжекционни техники. Възможно е да се използва самостоятелно у дома за поддържане на здрав тен на лицето. Пилингът е подходящ за всеки тип кожа, няма възрастови ограничения.