Как да се справим с петната по килими и мокети

Как да се справим с петната по килими и мокети

Пролетта и лятото са месеците, в които се мобилизираме за големите почиствания на дома. За да направите пролетно или лятно почистване се изисква обаче доста време, умения и средства.

Вземайки предвид динамичния, забързан съвременен човек, невинаги и не всеки от нас разполага с нужното и тогава прибягваме към услугите на фирма.

На пазара вече има много фирми, които извършват всякакви видове почиствания по домове, офиси, магазини, заведения и други посещавани помещения.

Наред с видовете почистване едно от най-трудоемките и изискващи по-специални грижи е почистване на петна по килими, мокети и меки подови настилки.

Килимите преобладават в домовете ни, но не са малко и места като офиси, кабинети, хотели. Всъщност с меки подови настилки е застлано, почти всяко едно изискано, модерно и себеуважаващо се учреждение. Те внасят уютна, ведра и приятна атмосфера, но и много бързо се захабяват в резултат на постоянно газене с обувки.

Всички видове килими, текстилни тъкани, не текстилни материи, черги, пътеки, мокети са подложени на риск от образуване на трайни петна. За добрата им поддръжка е нужно периодично почистване.

Фирми по почистване, могат да се справят лесно и бързо с петната от кал, мазнина, домашни любимци и още, какво ли не.

Често пъти красивите и екзотични килими имат по-дълъг косъм. Това привлича и задържа големи количества прах, а понякога упорити петна образувани от различни фактори, не предлагат никаква тенденция за премахване.

С услугите на фирма по пране на килими, може да сте сигурни, че този проблем ще е отстранен. Те работят с професионални машини, които изсмукват в дълбочина замърсените повърхности. Използват професионални препарати за почистване, които разтварят различните замърсявания и са напълно безвредни за човешкото здраве. В края на цялата обработка, се извършва обстоен преглед, при който се установява дали има останали петна. При наличието на такива се извършва още един етап на ръчна обработка, което е гарант, за качество на работа.

Всяка материя за подово покритие, си има своите специфики и се нуждае от различно третиране. Специалистите от фирми по почистване знаят, кога, кое и как да приложат, за да се справят с трайните петна по килима.

След поетапно обработване, в крайна сметка получавате обновен, свеж и пъстър килим без петна, а пролетното ухание и уюта на вашите помещения ще струят отново.

Вижте качествени препарати за почистване в дома от Пруве.com