Онлайн магазин – платено или безплатно решение

Бумът на онлайн магазините в интернет неизменно достигна до фазата, в която множество фирми предлагат най-различни решения за изграждането на интернет магазин. Някой от тях са платени, други безплатни, като неизменно възниква въпроса кой от двата вариантът е по-рентабилен и ще донесе повече приходи на вашия електронен магазин.

Онлайн магазин – платено или безплатно решение

Напълно нормално е човек да си каже, че платените решения за изграждане на онлайн магазин са доста по-добри и макар да струват няколкостотин лева, все пак се изплащат изключително бързо, благодарение на своята повишена функционалност, ефективност и удобството, което предоставят на своите потребители.

Естествено човек винаги може да започне с безплатно решение, но там възникват въпроси като поддръжка, актуализация, администрация и т.н., тъй като тези продукти в 100% от случаите не предоставят поддръжката, която можете да очаквате при закупуването на платено решение за интернет магазин.

Още един плюс на платените платформи за електронен магазин е и факта, че те поддържат благодарение на подобрения най-високо ниво на сигурност, като така гарантират вашето спокойствие и спокойствието на потребителите на вашия онлайн магазин. За платените платформи за онлайн магазини се създават постоянни подобрения и актуализации, за да могат те да отговорят на вашите и потребителските очаквания. Още повече, че, ако една платена платформа за интернет магазин не се поддържа, то хората просто няма да я купуват и фирмата, която я създава ще фалира.

Макар безплатните решения за интернет магазини да са създадени от доста добри програмисти и дизайнери, то не забравяйте, че тези хора имат и друга работа т.е. не можете да разчитате на тях за поддръжка, което и не би било правилно в случаи, че тяхното решение е напълно безплатно. В крайна сметка те не ви дължат нищо, защото не са получили нищо от вас.

Ако смятате да продавате един или няколко продукта в своя онлайн магазин, то можете да изберете някоя от безплатните платформи за електронен магазин. В случай обаче, че искате да развивате сериозен бизнес и да продавате над 100 вида различни артикула, то по-добре е да се застраховате закупувайки си платено решение за онлайн магазин.