7-те най-важни фактора за успеха на един онлайн магазин

Онлайн магазините се развиват изключително бързо днес. Много търговци предпочетоха буквално да пренесат своя бизнес в интернет магазин, където не се налага да плащат за складове, магазини и множество персонал.

7-те най-важни фактора за успеха на един онлайн магазин

В настоящата публикация ще обърнем внимание на 7-те най-важни фактора, които гарнтират успеха на един електронен магазин или както е по-разпространеното наименование – онлайн магазин:

  1. Улеснете максимално потребителите на своя онлайн магазин, когато те решат да купуват. Не е важно само бутоните, насочващи клиента да са на видно място във сайта, а също така е добре да бъдат няколко и то адекватно разположени, за да подтикват потребителите ви към действие.
  1. Не тормозете потребителите на своя електронен магазин с попълването на безкрайни формуляри. Не забравяйте, че колко повече време мине от момента, в който потребителя хареса даден продукт във вашия интернет магазин, толкова по-малки стават шансовете той да извърши покупка. В главата на средностатистическия потребител се въртят и въпроси от рода – „Не мога ли да открия продукта на по ниска цена в друг онлайн магазин?”, „Дали да не отида до някой обикновен магазин и да си го купя на място?” и т.н. и т.н. Улеснете потребителя да получи желаната стока максимално лесно и бързо.
  1. Информирайте потребителите на своя онлайн магазин за всеки етап на поръчката, която правят. Добре е да имате меню, което ясно обяснява на клиента на коя стъпка се намира и след колко стъпки процедурата ще бъде завършена и той ще получи продукта. Хората обичат крайните списъци (за това четете и тази статия – 7), ясните и точни неща – дайте им ги.
  1. Дръжте потребителите на своя интернет магазин в течение колко струват артикулите, които са поръчали до момента на специално място във уеб сайта, така те ще могат да си направят сметката и няма да се откажат точно преди плащането на продуктите. Важно е да опишете всякакви такси – доставка, данъци и т.н.
  1. Съдържанието на т.нар. пазарска количка в един електронен магазин трябва също да бъде ясно видимо за потребителя на всяка една от страниците на вашия онлайн магазин. Можете да съчетаете това с цените на продуктите, които описахме в точка 4.
  1. Не искайте една и съща информация два пъти. Потребителите не обичат да използват клавиатурата, дайте им свободата на мишката и те могат вместо един да закупят няколко продукта от вашия интернет магазин.
  1. Изследвания и анализи на различни онлайн магазини в цял свят показват, че колкото по-лесна и бърза е финалната фаза за окончателното плащане на продуктите т.е. последната стъпка от покупката, толкова по-голям брой клиенти успешно ще купуват стоки и услуги от вашия онлайн магазин