Как да изберем най-подходящата платформа за онлайн магазин?

В интернет съществуват множество решения посветени на интернет търговията и по-конкретно на създаването на онлайн магазин. Независимо дали ще изберете платена платформа за онлайн магазин или безплатна такава, то вероятно сте се запитали – коя от всички е най-подходяща за вашите нужди и цели.

Как да изберем най-подходящата платформа за онлайн магазин?

Съществуват обаче някои неща при създаването на един онлайн магазин, които е добре да прецените и анализирате преди да се доверите на конкретно решения от тази област. Тук ще се опитаме да опишем някои от най-важните компоненти при избор на подходяща платформа за вашия електронен магазин:

Администрация и редакция на артикули – т.е. дали можете бързо и лесно да променяте цени, имена и друга информация за продуктите, предложени във вашия онлайн магазин.

Визия – подходяща ли е визията за продуктите, които възнамерявате на предлагате и дали съществува варианта лесно да откриете някой, който да създаде подходяща такава за вашия интернет магазин.

Ниво на управление на продаваните артикули – какви детайли можете да променяте от администраторския панел на вашия онлайн магазин.

Адекватна и бърза работа – това включва натоварване на сървъра, бавно зареждане, осигуряване на сигурност при плащания, както и леснота, с която потребители могат да завършат своята поръчка.

Разширени търговски възможности – предоставят ли се възможности за купони за намаление на посетителите, има ли възможност за промотиране на определение по-актуални и по-продаваеми продукти и т.н.

SEO – разполага ли съответната платформа за електронен магазин с нужните възможности за адекватна оптимизация за търсещи машини, за да бъдете по-лесно откриваеми от ваши потенциални клиенти (SEO = Search Engine Optimization).

Инструменти за анализ и следене на трафика и продажбите, благодарение на които да оптимизирате своя интернет магазин и така да увеличите своите приходи.

Каталог – има ли избраната от вас платформа за електронен магазин възможност за създаване на тематични продуктови каталози, които да насочат потребителите към раздела с желани от тях стоки.

Мобилна версия на интернет магазин – все повече хората предпочитат да влизат в интернет през своите телефони, това налага и изискването вашият сайт да поддържа и адекватно държаща се версия за клиенти, решили да използват своя телефон, за да пазаруват във вашия онлайн магазин.