Новите Google Glass 2

Google Glass 2

Нова версия на Google Glass скоро ще бъде достъпна за феновете на високите технологии. Компанията сподели в социалната мрежа Google +, че участниците в програмата им за тестване „Explorer”, ще имат възможността да заменят моделът, който използват в момента с новия.

Новото в този модел е , че хардуерът ще може да работи с диоптърни и затъмнени стъкла. Освен тях, ще имаме възможност да използваме слушалка вместо стандартния говорител, който е в момента. Според тестъри, говорителят, изпращащ звукови вълни от черепа към ухото, подобно на слуховите апарати, е бил неуспешен. От петък започва подмяната, а участниците в програмата за тестове имат 60 дни да решат дали искат новия Google Glass. 
В момента има около 10 000 тестъра, които ще имат възможност да поканят до трима приятеля в програмата, но за целта ще трябва да заплатят цената от $1500.00 за очилата. От Google не обявиха официално кога тази джаджа ще бъде пусната на пазара, но се очаква да бъде по някое време догодина. 
Google Glass  се носят като стандартни очила и имат дисплей с висока резолюция. Собствениците на това технологично чудо могат да използват гласови команди, за да записват видео, да правят снимки, а също така и достъп до множество полезни приложения като електронна поща, изпращане на текстови съобщения, търсачката Google, навигация и други. 
Не се знае какви точно промени по хардуера ще бъдат направени, за да се доближат Google Glass до стандартните очила. Спекулира се, че потребителите ще могат да интегрират диоптрични лещи в устройството. В момента е възможно да се носят очила и Google Glass едновременно, но според потребителите това е доста неудобно. Google се очаква да стъпят в най-скоро време и на пазара с нов интересен продукт – умен часовник. С нетърпение очакваме новите им високо технологични джаджи.