Google Nexus 4 – Част от серията на Google

Google Nexus 4

Google Nexus 4 е смартфон проектиран от Googlе, но произведен от LG, част от серията Google – Nexus.

Излизането на този телефон, предизвика известна възбуда сред желаещите да си го закупят. Известна част от тях се оплакват, че понякога чуват бръмчащ звук в ухото си, по време на разговор и им е трудно да го проведат. Това се оказа едно от малкото недостатъци на този смартфон. Изключително добре изглеждащ, с ясно забележим надпис Nexus и малкото лого на LG, на гърба си.

Задната част на Nexus 4 е от закалено стъкло, така че е гладък на допир. Около краищата ще намерите Micro-USB и 3.5мм връзки. Телефонът е с размери 133.9 х 68.7 х 9.1 милиметра, а теглото му е 139,5 грама.

Притежава 4,7-инчов LCD дисплей, който го нарежда на едно от първите места по качество сред смартфоните. LG го наричат True HD IPS Plus, предлага 1280 х 768 пиксела и IPS част. Използвана е технологията Zerogap за докосване на дисплея. .

Хардуера е четири-ядрен Qualcomm Snapdragon S4 Pro чипсет, с тактова честота от 1.5GHz. Подкрепен е от 2GB оперативна памет, което го прави изключително мощен телефон. Google Nexus 4 използва Android 4.2 Jelly Bean OS. Има нов режим за снимки Sphere, която ще създаде 360-градусова панорамна снимка, както и нов потребителски интерфейс.

В задната си част има 8МП камера, заедно със светодиодна светкавица и 1.3-мегапикселова камера на лицевата страна. Опцията Sphere, може да се използва за панорамни и нормални снимки или видео. Google Nexus 4 разполага с 2100mAh батерия, която ще даде много живот на вашите действия. Би могла да издържи дълго време без да е нужно да се зарежда, в зависимост от това как и колко се използва самия смартфон.

Мобилният телефон е бил изящно проектирани, създаден е с отличен дисплей, но с много малко приложения и функции, някои от които никога не бихте използвали.