Motorola отваря голям офис във Ватерло

Motorola

Motorola са готови да наемат голям брой нови кадри за офиса си във Ватерло, Канада. Производителят на мобилни телефони, собственост на Google, вече разполага с малък офис в сърцето на този важен технологичен център. Очаква се обаче, да бъде построена по-голяма сграда, подходяща за голям екип от инженери.

Във Ватерло се намира и централата на BlackBerry HQ, които планират голямо съкращение на персонала, който ще бъде намален с около 4500 души в близко бъдеще. Именно тази новина кара анализаторите да смятят, че Motorola са решили да разширят своята база именно във Ватерло. От самата компания не потвърждават, нито отричат това като причина, но споделят, че е наистина много трудно да се намери място, където има богат ресурс от професионалисти, специализирали в сферата на мобилните технологии.

Канадският технологичен център е известен с голямото търсене на инженери. Конкуренцията между работодателите е голяма, като всички имат нужда от качествени специалисти, за развиване на своята дейност и създаване на нови продукти. В района има още няколко бързо развиващи се технологични компании, които се борят за най-добрите кадри на университета във Ватерло, който се води един от най-реномираните технически университети в света.

Други големи компании също проявяват интерес към този район, наскоро от Square обявиха, че ще отварят офис в непосредствена близост до централата на BlackBerry. Google имат и други планове за това място. Офисът им във Ватерло допринесе много за развитието на Google Chrome и операционната система Chrome. Фокусът в момента е насочен към развитието на мобилните технологии, а което включва и разработки за Gmail и Google Docs.

Колапсът на BlackBerry, не е добра новина за никого във Ватерло, но празнината, която мобилната компания оставя, ще бъде бързо запълнена от други, бързо развиващи се и утвърдени фирми.