Какво се подобри в конструкцията на металните огради?

Какво се подобри в конструкцията на металните огради?

Металните огради са един от най-старите видове ограждения. Предхождат ги единствено каменните зидове и дървените стобори. Те са задължителен атрибут на всяко дворно пространство, било то част от административна сграда, лечебно заведение, детска площадка или частен имот.

С усъвършенстването на производствените технологии, се подобри както визията, така и здравината на оградите от метал. Самото време за производство се съкрати многократно. Производителите на оградни конструкции предлагат невероятно разнообразие от дизайни, от които и редовите купувачи, и строителните предприемачи могат да избират. В сайта на Панафенс можете да се запознаете с най-търсените и използвани в момента метални огради.

Свойства на металната ограда

Металните оградни системи са особено търсени сред потребителите на съвременния строителен пазар. Но ако за собствениците на частни имоти те са просто пожелателни, то инсталирането им по периметъра на държавни обекти и производствени предприятия е задължително. Причината е съвсем проста – обезпечаване безопасността на хората във и извън обекта.

Освен това, металната ограда осигурява висока степен на надеждност на ограждението, както и по-привлекателен вид на самия имот. От съвсем семпли и прости оградни пана до уникални конструкции от ковано желязо – оградите от метал, предлагани днес, имат за цел да създадат усещане за сигурност и в същото време да радват окото.

Видове метални огради

Производителите от ранга на фирма Панафенс предлагат широка гама интериорни и екстериорни ограждения от метал. Продуктите им се отличават с безапелационна здравина и устойчивост на различни влияния: механични, атмосферни, химични и др. Срокът на експлоатация на една ограда от неръждаема стомана надминава всички очаквания.

Огражденията от метал се срещат в множество вариации и конфигурации, например:

  • Парапети и перила. Парапетите ограждат различни конструктивни и архитектурни елементи на сградите – стълбища, тераси, платформи за наблюдение и т.н. Целта им е да осигурят надеждна защита срещу падане от височина. Освен това парапетът функционира като опора за хората, които се качват и слизат по стълбите;
  • Огради. Оградите се произвеждат в множество варианти, като най-бюджетният е оградното пано с мрежеста структура, използвано в частни дворове и бизнес пространства. Оградите от метални листи се използват за ограждане на строителни площадки поради възможността за многократна употреба.Техният монтаж и демонтаж може да се извърши доста лесно и бързо. Ламелният тип ограждения предлагат уединение и дискретност, а кованите огради съчетават защита и декоративен акцент;
  • Сглобяеми конструкции.Те имат статут на най-удобната метална ограда, тъй като готовите елементи се сглобяват лесно и бързо в една цялостна конструкция с помощта на свързващите елементи, включени в комплекта на оградата. Както всички останали видове, и сглобяемите огради се фиксират към предварително изготвени свързващи колони/стълбове.
  • Мобилни огради. Това са лесно преносими, временни ограждения, използвани за ограничаване на преминаването и регулиране на потока от преминаващи. Използват се при ремонтни дейности и масови мероприятия.

Това, което се подобри осезаемо в съвременните оградни конструкции е преди всичко здравината. Реномираните фирми използват висококачествени, поцинковани и прахово боядисани стоманени профили за производство на оградните системи. Антикорозионните покрития удължават експлоатационния живот на оградите и намаляват значително изискванията за поддръжка.

За да може оградата да изпълни перфектно своята функция, професионалната инсталация е от огромно значение. При много производители е налична такава опция и клиентите се възползват, защото с нея се удължава гаранционния срок на съоръжението.