Избор на цветя за изписване на бебе

букети за изписване на бебе

Появата на новородено е радостен празник, а красивият букет може да бъде идеалният начин да го посрещнете у дома. Но изборът на правилните цветя за изписване от болница може да бъде труден. Ето изчерпателно ръководство, което ще ви помогне да изберете уникални букети за изписване на бебе.

С какво да се съобразите?

 • Предпочитанията на майката: Ако знаете любимите цветя на новата майка, това винаги е печеливш избор. Меките, успокояващи цветове като бяло, розово, лавандула и жълто обикновено се приемат добре при пристигането на новороденото.
 • Болнична среда: Болниците могат да бъдат стерилни и ярко осветени. Изберете цветя, които ще добавят цвят и живот към стаята, но избягвайте силни аромати, които могат да раздразнят бебето или новата майка.

букети за изписване на бебе - съображение

Силата на цветята: безопасен и символичен избор

 • Класически избор: Рози (избягвайте силни аромати), лилии (с изключение на лилиите Stargazer, които имат силен аромат), лалета и хризантеми са популярни опции. Предлагат се в различни цветове и предлагат нотка елегантност.
 • Символични цъфтежи: Слънчогледите символизират радост и щастие, идеални за ново начало. Хортензиите представляват грижа и изобилие, докато карамфилите означават любов и обич.
 • Дълготрайни опции: Помислете за цветя, известни с издръжливостта си, като алстромерии, гербери или орхидеи. Това гарантира, че новите родители могат да се наслаждават на красотата по-дълго.
 • Хипоалергенен избор: Ако не сте сигурни за алергии, изберете хипоалергенни цветя като маргаритки, гербери или орхидеи. Избягвайте лилии и рози със силен аромат.

Представяне и практичност

 • Стил на аранжиране: Нека бъде просто и ефирно. Малък, ръчно вързан букет или нисък централен елемент е идеален за болнична стая. Избягвайте високи съоръжения, които могат да се преобърнат или да блокират видимостта.
 • Съображения за контейнера: Изберете ваза, която се почиства лесно и не изисква много вода. Аранжировката на кошница елиминира напълно необходимостта от ваза.
 • Подробности за доставката: Помислете дали цветята да бъдат доставени директно в болничната стая след раждането на бебето. По този начин те ще бъдат свежи и ще чакат пристигането на новото семейство.

букети за изписване на бебе - представяне

Отвъд цветята

 • Добавете специална нотка: Включете сърдечна картичка с персонализирано послание за новите родители и бебето. Можете дори да помислите за добавяне на малко, меко плюшено животно или балони с бебешка тематика към флоралната композиция.
 • Мислете практично: Ако знаете, че новите родители са претоварени, кошница с подаръци, пълна с основни неща за бебето като памперси, кърпички или комплект бебешки кърпи, може да бъде по-практична алтернатива на цветята.

Запомнете: Най-важният аспект е да изберете подарък, който изразява вашата любов и добри пожелания за новото семейство. С малко мисъл и тези полезни съвети можете да изберете красива и обмислена флорална композиция, за да отпразнувате пристигането на най-новия член на семейството им.