Грижи след лазерна епилация – Съвети за дрехи и козметика, които да ползвате

дрехи и козметика след лазерна епилация

Лазерната епилация е популярен и ефективен метод за постигане на дългосрочно намаляване на окосмяването. След сесия с лазерна епилация е от съществено значение да положите специални грижи за кожата си, за да осигурите оптимални резултати и да сведете до минимум всички потенциални странични ефекти. Изборът на правилните дрехи и козметика може да изиграе решаваща роля в насърчаването на заздравяването и поддържането на здравето на вашата кожа. В тази статия ще разгледаме някои съвети какви дрехи да носите и каква козметика да използвате след лазерна епилация.

Избор на облекло

Свободни и удобни материи

Непосредствено след лазерната епилация изберете свободни и дишащи тъкани, за да предотвратите дразнене и триене в третираните зони. Естествените тъкани като памука са идеални, тъй като позволяват на кожата да диша и намаляват риска от раздразнение.

Тъмни и меки материали

Дрехите в тъмен цвят могат да помогнат за прикриване на всяко зачервяване или раздразнение, което може да се появи след лечението. Меките материали, като трико или коприна, са нежни към кожата и е по-малко вероятно да предизвикат дразнене.

дрехи и козметика след лазерна епилация - тъмни

Избягвайте тесни или ограничаващи дрехи

Избягвайте тесни дрехи, които могат да се търкат в третираните зони, потенциално причинявайки дискомфорт и раздразнение. Изберете дрехи, които позволяват на кожата ви да диша и да се лекува без излишен натиск.

Избор на козметика

Хидратиращи продукти без аромат

  • След лазерна епилация кожата ви може да се усеща чувствителна и суха. Използвайте хипоалергенен овлажнител без парфюми, за да поддържате кожата си хидратирана, без да причинявате дразнене.
  • Избягвайте овлажнители със силни химикали или аромати, които могат да изострят чувствителността.

Нежни почистващи препарати

  • Изберете мек, неабразивен почистващ препарат, за да измиете кожата си. Избягвайте агресивни химикали и ексфолиращи агенти, тъй като те могат да бъдат твърде абразивни за кожата след лазерно третиране.
  • Нежното почистване на кожата помага за премахване на остатъчен лазерен гел или остатъци, без да причинява допълнително дразнене.

дрехи и козметика след лазерна епилация - нежно почистване

Минерален грим

  • Ако изпитвате нужда да се гримирате след лазерна епилация на лицето, изберете продукти на минерална основа. Те са по-малко вероятно да запушат порите и като цяло са по-нежни към кожата.
  • Избягвайте тежки фон дьо тен и изберете лек, дишащ минерален фон дьо тен, за да прикриете всяко зачервяване или раздразнение.

Слънцезащитен крем

  • Защитата от слънце е от решаващо значение след лазерната епилация. Използвайте широкоспектърен слънцезащитен крем с висок SPF, за да предпазите кожата си от вредните UV лъчи.
  • Нанесете щедро слънцезащитен крем, особено върху третираните зони, и нанесете отново, ако е необходимо, особено ако прекарвате продължителни периоди на открито.

Източник: https://satorilaser.bg