Съвети при покупка на парфюм

Съвети при покупка на парфюм

Не се пръскайте преди покупка на парфюм

Парфюмът спомага да се подчертае нашата индивидуалност. След като вече знаете какъв аромат приляга на Вашата личност, имидж и начин на живот е време да отидем на пазар. Обаче имайте предвид, че избора на парфюм обикновено е трудна задача.

Преди всичко, не се пръскайте с парфюм преди да отидете на пазар.  Ако се напарфюмирате предварително няма да можете да различите ароматите в магазина. Това може да ви разочарова, защото ако е вероятно закупеният парфюм да не ухае така, както сте го усещали в магазина.

Избягвайте пикантни храни преди пазаруване, тъй като това може временно да отнеме възможността за разграничаване на различните аромати. Запомнете, че носът Ви си „почива“ сутринта – ето защо това е най-благоприятното време, в което можете да посетите магазин за парфюми. Вечерно време сетивата са „изморени“ и трудно ще направите разлика между парфюмите.

Пробвай преди да купиш!

Много е важно да пробвате парфюмът преди да го закупите. Един и същ парфюм Prouve ухае по различен начин изпробван върху различни хора. Причината е химическата реакция, която се осъществява между човешкото тяло и парфюма. Винаги опитвайте аромата от парфюм напръскан върху кожата Ви, а не върху тестер или дрехи.

Не трябва да решавате на момента дали даден парфюм Ви харесва или не. Първоначално всеки парфюм има силна миризма, която отслабва след десетина минути и тогава ще можете да усетите истинския аромат на парфюма. Този период също е необходим и за осъществяването на химичната реакция на парфюма с тялото Ви.

Дайте си време!

Опитвайте нови аромати. Няма да боли, а също така можете да откриете наистина нови аромати. Не се страхувайте да експериментирате.

Ако търсите парфюм за през деня – аромата не трябва да е много силен и да пречи на околните. Ако даден парфюм има страхотен аромат, но постоянно Ви отнема вниманието – то след няколко часа вече ще го мразите.

Предназначени за вечерта и специални поводи са по-тежки и силни аромати, но те не дразнят, защото обикновено се използват за кратък период от време.

И не на последно място: Следете за отстъпки и разпродажби. Винаги може да спестите пари за още някой парфюм или пък да си купите по-скъп такъв на достъпна цена!