7 неща, които трябва да знаете за IR камерите за видеонаблюдение

ir камера за видеонаблюдение

Инфрачервените камери за наблюдение и видеонаблюдение са доказали своята ефективност в различни сектори като отбраната, авиацията, наука и други. В последните десетилетия те намират и своето широко разпространение при охраната на частни домове и бизнеси.

Когато избирате вида на камерите за изграждането на вашата система за видеонаблюдение си заслужава да се насочите към IR моделите и в подкрепа на това твърдение сме ви изброили 7 причини, които могат да предопределят избора ви.

1. Идеални за тайни приложения.
Инфрачервена светлина е с честотен обхват извън този, който човешкото око е свикнало да регистрира като светлина. За сметка на това IR камерите я възприемат като всяка друга светлина. Когато имате за цел да хванете нарушител в тъмната част от деня, този вид камери ще са ви безценен помощник.
2. Никога не оставате на тъмно
Друго незаменимо тяхно качество е перфектната картина, която заснемат независимо дали е ден, или нощ. През деня инфрачервените камери предоставят ярки цветни образи, а през нощта имат много висока разделителна способност на заснетата черно-бялата сцена.
3. Намален разход на енергия
За да произвеждат своята инфрачервена светлина тези камери са снабдени със светодиоди (Light Emitting Diodes), а те използват с 80% по-малко енергия в сравнение с този разходван за една обикновена круша.
4. По-дълъг живот на светодиодите
IR имат вградени фотоклетки, които се включват и изключват и дават възможност на LEDs осветлението да работи само при необходимост. Така се удължава значително живота на светодиодите, като средно могат да работят между 20 000 и 25 000 часа при постоянна употреба.
5. Подходящи за външен и вътрешен монтаж
IR камерите могат да се използват еднакво добре както на вън, така и за охрана на вършени обекти. Моделите са достатъчно разнообразни пасват идеално при изграждането на всевъзможни охранителни системи.
6. Устойчиви на вандализъм
IR камерите, особено куполните, могат да изглеждат на пръв поглед крехки и чупливи. Това съвсем не е така. Днешните модели са способни да издържат директно нападение с чук 1,5кг, защото са направени от поликарбонатни куполи. Монтажните скоби осигуряват плътно затваряне на каналите и не позволяват по никакъв начин тяхното прекъсване (срязване). Наред с това скобите могат да издържат до 5 тона натоварване, без да се счупят.
7. Подобрено проникване през светлината
Това е малко известен факт за IR камерите, но подводните изследователи отдавна са го открили и използват успешно. Те използват IR камери, за да подобрят видимостта в мътните води. На същия принцип работят инфрачервените камери в райони с много мъгли, висока влажности и замърсявания. Позволяват да се заснеме изображение с напълно ясна картина.

Като заключение можем да обобщим, че съседите ви ще са много доволни от факта, че къщата, офиса или паркинга вече няма да са 24/7 осветени, което малко или много дразни особено в малките часове от нощта. От друга страна вие ще спестите значително сума от месечната си сметка за ток, защото IR камерите не се нуждаят от изкуствена светлина през нощта, за да заснемат ясна картина.

С тяхна помощ ще намерите идеалния баланс, който да ви даде сигурност, спокойствие и непрекъснато видеонаблюдение с много високо качество.