Защо все повече туристи избират да почиват в луксозните апарт хотели в Поморие?

апарт хотели в помориеС настъпването на пролетта повечето хора започват да планират лятната си почивка. Това е най-подходящото време да се направи резервация в хубав хотел. Прави впечатление, че в последните години нараства интересът към луксозните Апарт хотели в Поморие, особено тези, разположени на първа линия на плажа. Който веднъж е почивал в такъв комплекс, никога повече не е помислил за друго място за отдих и престой.

Какво представлява апартхотелът и с какво е по-добър от класическите места за настаняване?

Апарт хотелите, както подсказва самото наименование, са хотелски комплекси, обикновено съставени от няколко сгради. Те предлагат не само стаи, но и апартаменти под наем, в които наемателят се радва на завидно пространство. Апартаментите могат да имат една, две и дори три или четири спални, като кухнята е задължително помещение.

В някои луксозни комплекси апартаментите имат дори трапезария, а холът с удобна мека мебел е гаранция за пълен комфорт на летуващите. Апартаментите се предлагат на по-висока цена от двойните и единичните стаи, но на практика, те излизат по-евтино на туристите. Наемат се от семейства с деца и приятелски компании. Когато цената на нощувка се поделя от няколко човека, разходите се намаляват значително.

Да наемеш луксозен апартамент в някой от елитните апарт хотели в Поморие не е толкова скъпо, колкото вероятно изглежда на теория. Наличието на добре оборудвана кухня позволява на наемателите да спестят не малко пари за хранене по ресторанти. Освен това те са сигурни, че ще консумират прясно приготвена и вкусна храна, направена по техен вкус.

Какво е предимството да отседнеш в апартамент в добър хотел?

В много от морските ни курорти се предлагат апартаменти под наем, разположени в обикновени жилищни сгради. Те обаче не могат да се мерят по лукс и комфорт с апартаментите в апартхотелите. Апартхотелът има вътрешна зона, затворена от самите сгради. В тази зона има не малко възможности за забавление и релакс.

В Поморие, както и в останалите курортни селища по Черноморието, Апартхотелите разполагат със собствен плувен басейн. Някои имат отделен детски басейн или детска секция, свързана с басейна на хотела. Басейнът дава възможност на гостите да избират къде да ходят на плаж. Например доста летовници сутрин посещават плажа и се къпят в морето, а следобед се отпускат блажено на шезлонгите край басейна.

Добрите апартхотели, не само в Поморие, но във всичките ни морски курорти, разполагат със SPA & Wellness център. Прочутата поморийска луга и нейните многобройни лечебни свойства са една от причините да изберете именно този град за място на лятната си почивка. Когато хотелският комплекс има СПА център, в който ще ви предложат маски и масажи с поморийска луга, едва ли ще помислите за друг хотел или за наемане на апартамент в града.

Гостите на Апарт хотела почиват в луксозна обстановка и в предпочитаното от тях уединение. Ако искат да се отдадат на пълен релакс и мързелуване, могат изобщо да не напускат комплекса. В цената на нощувките често са включени задължителните туристически такси и застраховки, както и закуска и вечеря в хотелския ресторант. Тоест, няма да доплащате за тези неща. Такова място предлага всички удобства на семействата с деца, особено ако в близост до хотела има и детски кът за игра или аквапарк с вълнуващи водни пързалки.