Защо да изберете фризери ракла

фризери ракла

Раклите са масово използвани в търговски обекти и заведения за хранене, поради специфичната им конструкция. С хоризонталното разположение на фризерната си част, те повишават многократно полезния си обем.

Един фризер ракла ви позволява да съхранявате различни по вид и големина хранителни продукти. По-обемните пакети са истинско предизвикателство за вертикално стоящите модели, така че ако възнамерявате да съхранявате неразфасовано месо и по-крупни опаковки с плодове и зеленчуци, ние смело препоръчваме раклата.

Дори уредите с компактен размер имат значително по-голяма вместимост от високите фризери с предно отваряне на вратата. Те са идеално решение не само за бизнес обектите, но и за редовите домакинства. Ако нямате време и желание да консервирате зимнина, винаги ще имате солиден запас от свежи плодове и зеленчуци през зимата, които да сложите на семейната трапеза.

Не е за подценяване и фактът, че вратата на хоризонталните фризери ракли трудно би могла да остане неволно отворена. Тук гравитацията си казва силната дума. Освен ако не забравите вратата в напълно изправено положение, тя няма как да не се затвори под въздействие на собствената си тежест. Теглото на вратите на този вид уреди е специално проектирано, така че дори децата ви да не могат да направят пакост зад гърба ви.

Изтъквайки техните предимства, не можем да пренебрегнем факта, че фризерите тип ракли имат внушителен капацитет на замразяване. При модела на Indesit OS 1A 450 H например, той е 24 часа за 20 кг продукт. Понижаване на свойствата на хранителните запаси поради прекъсване на електроподаването тук е напълно елиминирано.

Индезит е разработил специална технология за контрол на температурата във вътрешното отделение, така че в рамките на цели 36 часа в режим на изключване, градусите във фризерната част да не се повишават. За такъв срок дори по-сложните аварии ще бъдат отстранени, а замразената храна ще запази отличните си свойства. Ще се избегне и натрупването на лед по продуктите и стените на уреда.

Иновативните разработки, плод на които са и нашите фризери ракла позволяват да се намали значително и шумът отделян от компресора по време на работа. Макар този вид битова техника да не се използва често в жилищните кухни, шумът никога не е фактор, с който сме склонни да се примиряваме.

Нещото, с което едва ли някой е склонен да направи компромис обаче, е енергийният разход на фризерите и битовите уреди изобщо. Електрическата енергия поскъпва непрекъснато не само в нашата страна, а това е достатъчен стимул за водещите производители да потърсят адекватно решение за намаляване на сметките за електричество.

Ако ви е нужен качествен и модерен фризер ракла, не гледайте само каква е неговата цена, а обърнете специално внимание към кой енергиен клас принадлежат уредите, които сте набелязали. Имайте предвид, че по-евтините модели често консумират повече електрическа енергия.

Инвестирайте малко по-голяма сума пари в уред от енергиен клас А++, каквито ще срещнете в изобилие в каталога ни. Предвид факта, че с модерния фризер от висок енергиен клас ще понижите сметките за ток, инвестицията ви ще се окаже много разумен ход.