Viber пускат приложение за WIndows 8

Само седмица след като обявиха пускането на услуга за международни обаждания, телекомуникационната компания Viber хвърлиха отново ръкавицата на конкурентите от Skype, като стартираха приложение за Windows 8. До преди няколко месеца Viber беше услуга, достъпна само за мобилни телефони, но след това бяха насочени усилия към потребителите на компютърни устройства. В момента има достъпни приложения и за други операционни системи.

Компанията използва предимствата на Windows 8, за да задоволи нуждите на крайния потребител. Това включва известия посредством Live Tiles, пинване в старт менюто за по-лесен достъп, позициониране на приложението в края на екрана чрез Snap View, което позволява едновременна работа с няколко програми. Активността се синхронизира между всички услуги, а потребителите ще могат да зададат език на приложението, без значение какъв е стандартния за компютърното устройство.

Тази година беше много успешна за разработчиците на месинджъри. Тенденцията най-вероятно ще се запази и през 2014, а поддръжката на уеб-базирани и десктоп-ориентирани версии, ще бъде ключов фактор за надмощие между конкурентите. Line и Kakao Talk са други две компании, които предлагат версии за десктоп, като идеята им е потребителите да могат да комуникират помежду си без значение къде се намират. Това е от изключително значение за клиентите, въпреки популярността на таблетите и смартфоните, които също се развиват с бързи темпове. Viber имат над 200 милиона регистрирани потребители, които се увеличават постоянно.

Самото приложение, без значение на какво устройство се използва, е много полезно и е предпочитан начин за комуникация. Има версии за всички популярни мобилни операционни системи като iOS, Android и Windows Phone. Това го прави толкова широко разпространена платформа за обаждания, текстови съобщения и мултимедия. Потребителите се регистрират с номера на мобилния си телефон и автоматично се зареждат всички контакти, които използват Viber. Така дори няма нужда да искате потребителско име на хората, с които искате да разговаряте, за да ги добавите в указателя си с контакти.