HP пускат хибриди с Windows 8.1 по празниците

Hewlett – Packard ще разчита на конвертируеми таблети, за да увеличат продажбите си по време на празниците. Това сподели във вторник Мег Уитман, изпълнителен директор на компанията. В момента компанията предлага на пазара доста хибридни модели, но конкуренцията в тази ниша е голяма. Уитман добави, че са се насочили към усилена реклама на тези продукти, които според нея предлагат най-доброто от един таблет и високото качество и производителност на настолния компютър.

Все още не се знае какво ще бъде търсенето на хибриди по Коледните празници. Според Уитман е твърде рано да се правят прогнози дали ще се търсят устройства за обикновеният потребител, или такива, предназначени за бизнес сектора. Тя смята, че едва когато навлезем в сезона на празниците, ще може да се правят някакви заключения. В момента много популярни са моделите Spectre x2 и Pavilion x2, при които екранът се отделя от клавиатурата и може да се използва като самостоятелен таблет с Windows 8.1. Други хибрдини модели на компанията като EliteBook Revolve, имат сензорни екрани, които остават прикрепени към корпуса, но могат да се завъртат.

HP Pavilion x2
снимка: HP

Характеристики на Spectre x2 са доста впечатляващи. Хибридът разполага с 13.3 – инчов дисплей, който поддържа резолюция от 1920×1080 пиксела, 128GB твърд диск , видео карта Intel HD 4200, USB 3.0 и HDMI портове, както и една допълнителна батерия разположена в корпуса на клавиатурата. С нея  животът на батерията при комплексна употреба на устройството стига до 9 часа, според HP.

Това са едни от първите продукти, които работят без вентилатор и в същото време разполагат с процесор на Intel. В случая говорим за i5 4202Y, един от най-мощните процесори на Intel, отличаващи се с изключителна производителност. Обикновено всички лаптопи, захранвани от i3 , i5 или i7 процесори имат нужда от вентилатор, който да охлажда чипа.