TrueSmart – умният часовник от Omate

Американската компания Omate, която се занимава с производство на различни високо технологични джаджи, ще пусне на пазара „умен часовник” TrueSmart, който ще има всички възможности на смартфоновете.

TrueSmart ще притежава всички функционалности на последните модели мобилни телефони, като например обаждания и връзка със социалните мрежи. Нещо повече, той ще разполага с GPS навигация и 5-мегапикселова камера. Всичко това ще бъде задвижвано от двуядрен Cortex A7 процесор с честота 1.3 GHz и ще бъде с 512 MB RAM, 4GB дисково пространство и слот за microSIM карта. Батерията от 600 mAh ще издържа до часа в режим на покой, преди да се наложи ново зареждане.

Omate TrueSmart

Дизайнът е по IP67 стандарт, водоустойчивият смарт часовник е с метален корпус и силиконова каишка. Екранът на TrueSmart е 1.54-инчов с резолюция 240×240 пиксела и мулти тъч дисплей. Този ултра модерен екран е защитен със специално стъкло Sapphire Crystal Glass, което го предпазва от надрасквания. Когато тъч дисплеят е намокрен и не работи оптимално, има бутони отстрани на корпуса на часовника, които позволяват по-нататъшната работа.
Операционната система на часовника ще бъде Android 4.2.2, което дава на потребителите пълен достъп до Google Play и популярните приложения за Android.

Потребителите, които искат да свържат TrueSmart със смартфона си, могат да направят това чрез Bluetooth 4.0 или Wi-Fi. От Omate твърдят че почти всички нови модели телефони са съвместими с техният часовник.

В момента прототипът е почти завършен и ако всичко е наред, от компанията се надяват да пуснат в продажба новия си продукт до края на годината. Първоначалната цена се твърди, че ще бъде около 299.00 долара.