Най-добрите смартфони

Google Play

Много от нас използват своите смартфони за игри. Някои предпочитат пристрасяващите пъзели, други пък са почитатели на приключенски или екшън игрите. Така стигаме до един много важен въпрос при избора на смартфон – кои са най-добрите модели за игри?

Android предлагат богато разнообразие от телефони, които подходящи за игри, като в Google Play можете да намерите от всичко за всеки, но в последно време магазинът за приложения за Windows телефоните също набира скорост. Като прибавим към тях iTunes за телефоните на Apple, едни от най-популярните сред потребителите, конкуренцията на пазара излгежда внушителна.

Когато сравняваме техническите показатели на смартфоните, един от най-важните компоненти е мястото за съхранение на информация. Повечето модели разполагат или с 32GB, или с 64GB, като, разбира се, вторият вариант е много по-добър. В момента доста от хубавите игри изискват повече място на диска, а операционните системи стават все по-взискателни, за да може да се използва пълният им капацитет. Другите важни неща, на които трябва да обърнете внимание подобно на лаптопите, са качеството на дисплея, производителност на процесора и капацитет на оперативаната памет (RAM). Последните айфони са наистина впечатляващи, когато стане въпрос за използваните компоненти.

Не бива да пренебрегваме и  Android смартфоните, като едни от предпочитаните модели са Samsung Galaxy S4 заради големият и очарователен екран или аудио качеството на HTC One. Новите Android телефони имат супер мощни четириядрени процесори, които спомагат за едно страхотно геймърско изживяване. Доста от тях разполагат и със сензорни екрани, за още по-лесен контрол. Като чудесен вариант за нов смартфон можем да посочим Sony Xperia Z, със своя 5-инчов дисплей, 2GB RAM и процесор Snapdragon. Новите модели на Nexus също не са за пренебрегване, защото разполагат с достатъчно мощни процесори и много добър екран.