iPad е с най-чувствителният екран в класа си

Преди няколко седмици беше направен първият по рода си тест на Agawi за чувствителност на сензорни екрани, който показа, че смартфоните с iOS на Apple са по-чувствителни от конкурентите на Android. Новият тест на Agawi се казва TouchMarks II и при него се сравнява чувствителността на тъчскрийна при водещи таблети на Apple, Android и Windows RT платформите.

Отново се оказва, че Apple значително превъзхождат съперниците си. Agawi са използвали същият принцип за сравнение на таблетите, както и при смартфоните. Измервано е времето от момента, в който потребителят докосне екрана до момента, в който устройството обнови изображението на дисплея.

Както ще видите в таблицата с резултатите по-надолу, iPad mini има най-добрият резултат със своите 75 милисекунди, докато новият iPad дал малко по-слабо време от 81 милисекунди. Изненадващо или не, геймърският Nvidia Shield, който е с Android изпреварва  Kindle Fire HD, както и други популярни таблети с Android, производство на Samsung и Google. Surface RT също се класира преди изброените джаджи.

Agawi тест за чувствителност на тъчскрийн

Можем да заключим, че ако си търсите по-евтин таблет, то Android са много добър избор, но ако искате устройство, на което често да играете игри или други приложения изискващи по-чувствителен екран, най-добре се ориентирайте към iPad.