Сребърен комплект – оригинален подарък за сватба и важен повод

Сребърен комплект От най-древни времена хората познавали среброто като метал, ценели защитните му свойства и изработвали от него украшения, защитни талисмани и свещени предмети.

Вярванията на нашите предци отдавна са подкрепени с научни изследвания, доказващи по безспорен начин антисептичните свойства на среброто, които действат унищожително на бактериите. Сега навсякъде в аптеките се продава сребърна вода и други препарати, съдържащи сребро, които действат лечебно при много състояния на инфекции.

В миналото хората обожествявали този метал, приписвали му магически свойства и го свързвали с Луната, като негова майка – създателка. Освен като предпазно средство, среброто е предпочитан материал за изработката на красиви украшения и комплекти за най-различни поводи.

Сребърни комплекти за сватбения ден, годеж или за годишнина в семейството са предпочитан, оригинален и не на последно място – сравнително евтин подарък. Цените на тези сетове варират от 50 до 150 лева. Има много варианти на изработка, съдържание и цени, както и богато предлагане, както от страна на бижутериите, така и в Интернет магазините за бижута.

Обикновено комплектите се произвеждат от сребро с голяма чистота, проба 999/1000.

Среброто потъмнява с времето, но това придава само благородство на предметите, произведени от него, а и много народи по света вярват, че потъмняването е резултат от способността му да извлича и улавя в себе си лошите енергии, така че освен красив подарък, то действа и като защитен талисман на собственика си. По тази причина натрупването на патина не трябва по никакъв начин да притеснява собствениците на сребърни бижута.

Дамските сребърни комплекти са изключително красиви и подходящи за подарък. Обикновено представляват сет от няколко бижута като обеци, пръстен и медальон. Сета е изработен в един и същи стил за пълна хармония и красота на притежателката си. Всяка дама би се зарадвала на подобен красив и изящен сребърен сет.

Бебешките сребърни комплекти обикновено се състоят от две до пет монети, подредени в хубаво оформени опаковки, на които се предвижда място за надписи с името на детето, датата на раждане и пожелания. Монетите имат изображения на едната си страна и наричания с пожелания на другата, като здраве, богатство, късмет, любов, учение.

Сватбените комплекти от сребро за оформени като медали, като върху тях са щамповани мотиви с пожелания за любов, късмет, богатство, дълголетие и други специални пожелания към младоженците. Този вид сетове също се предлагат в красиви кутии, като има възможност за надписване с имената на встъпващите в брак, датата на щастливото събитие и имената на подаряващите. Със сигурност подобен подарък ще остане забелязан, заради своята нестихваща стойност във времето, оригиналност и изненада.

На пазара има голямо предлагане на подобни комплекти от сребро, не само за тези поводи, но и като подаръци за всякакви по-важни житейски събития. Запомнящ се подарък е колекцията от сребърни монети с изображение на 12 музи от старогръцката митология, поставени в луксозна кожена кутия или пък кюлчета-медальони, които могат да се носят и като амулети.

Никога няма да сбъркате в избора си на подарък, ако се спрете на оригиналните и вечни сребърни комплекти.