Гравиране на бижута – по какъв начин и кога може да се направи?

Гравиране на бижута – по какъв начин и кога може да се направи?Предлагането на гравирани ювелирни изделия е все по-често срещана търговска практика. Тази тенденция доскоро обхващаше основно брачните халки, но днес изписването на буква, инициали или други символи, е търсена услуга при покупка на сребърни и златни бижута от всякакъв вид. Гравирането е начин едно бижу да стане уникално и неповторимо.

Гравираният накит е страхотен персонализиран подарък, създаващ усещане за индивидуалност и оригиналност у своя притежател. С развитието на технологиите се увеличиха и техниките за гравиране. Съвременните методи дават възможност да се декорират всякакви предмети, включително мобилни телефони.

Кои са възможните методи за гравиране върху накити от злато и сребро? Нека разберем в следващите редове. Преди това ще ви посочим мястото, където можете да намерите уникални бижута, голяма част от които подлежат на такава персонализация. Чрез своя фирмен уебсайт Бижутерия Паладиум ви дава лесен и удобен начин да закупите гравирано бижу.

Диамантена гравировка

Този метод се отличава с изключителна красота на гравюрите. Рисунъкът се създава от машина с използване на цял скъпоценен камък – Диамант. Камъкът изрязва повърхността на материала, оформяйки фини диамантени резки, които блестят и правят гравюрата още по-прелестна. Ръбовете на рисунката/текста, направени по метода на диамантената гравировка, играят на светлината по специален начин.

Тази игра на фасетите се дължи на специалния принцип на работа на диамантения инструмент, използван за гравиране. Надписът не се изтрива с годините. Техниката е подходяща за всякакви бижута, сувенири и сватбени чаши. Успешните хора обръщат все повече внимание на аксесоарите, които подчертават социалния им статус и държат те да бъдат гравирани.

Лазерна обработка

Лазерното гравиране е най-широко разпространеният метод. Техниката се изпълнява с помощта на специални пасти и е един вид аналог на термичния печат. Лазерът изпича пастата, нанесена върху повърхността на благородния метал, за да оформи рисунък, без да изменя структурата на материала.

Благодарение на гравирането по този метод, дори прости предмети придобиват уникалност, специална стойност и привлекателност. Гравюрите с лазер е препоръчително да се изработват върху предмети, които няма да се използват интензивно. По този начин гравираните текстове и рисунки няма да влошат своето състояние.

Гравирането – задължително за сребърни лъжици

Сребърната лъжица е символ на просперитет и класова принадлежност. Това е основната причина тя да се поднася все по-често като подарък за новородено дете. Подарък от такъв калибър е задължително да бъде гравиран. Върху дръжката на лъжичката е прието да се гравира името на малкото същество, за да е ясно, че това е лично негов сувенир/атрибут за хранене.

Лъжичките от сребро могат да бъдат гравирани както чрез лазерната, така и чрез диамантената техника. Понякога надписът умишлено се потъмнява, за да контрастира върху белия метал и да бъде по-лесно четим от разстояние. Сребърни лъжици с възможност за изработка на гравиран текст се предлагат в много специализирани магазини за подаръци.

Такъв артикул ще откриете и в каталога на Бижутерия Паладиум, при това под формата на изящно изработени прибори от висококачествено класическо сребро Проба 925. Компанията производител приема поръчки за персонализиране на поръчаните изделия, като много често дейността по изработка на гравюрата е включена в цената на продукта. Заслужава си да помислите за подарък гравирано бижу или сребърна лъжичка.

Научете повече: www.palladiumbg.com