Sony Vaio Pro Touch ревю

Sony Vaio Pro Touch

Vaio Pro Touch от Sony е един от най-добрите ултрабуци на пазара. Той съчетава в себе си красив дизайн и лесна преносимост.В него са използвани най-новите технологии на Intel, което прави този тъчксрийн компютър с Windows 8 толкова привлекателен за потребителите, особено тези, които често пътуват.

Едно от най-големите предимства на лаптопа е неговият процесор Intel четвърто поколение. Моделът, който ще разгледаме е с четириядрен i5-4200U процесор, работещ на тактова честота 1.6 GHz, която скача на 2.0 GHz когато се включи функцията Turbo Boost. Видето картата HD Graphics 4400 е много близка като показатели до 425M с 435M на лидера в бранша Nvidia, и е с до 30% по-бърза от  HD 4000. Това означава, че можете да играете някои 3D игри като Tomb Raider, но трябва да бъдат намалени графичните настройки, за да не се претоварват компютърния и графичния процесори.

128-гигабайтовият SSD стартира компютъра супер бързо, а обработката и прехвърлянето на данни и файлове става за секунди. Ако имате нужда от по-голямо дисково пространство, можете да ъпгрейднете до 256GB SSD. Технологията SSD подпомага компютъра да излезе от режим sleеp за броени секунди. Оперативната памет, с която разполагаме е 8GB. За съжаление, няма възможност за добавяне на допълнителна, особено ако искате да играете на този ултрабук най-новите игри, или пък да го използвате за обработка на видео. Батерията издържа до 6 часа и половина при умерен режим на работа.

Можете да избирате между 11 или 13-инчови екрани, с HD тъчскрийн дисплеи. Мониторът е достатъчно ярък, което го прави подходящ за работа на открито. Клавиатурата е малко неудобна, понеже е прекалено гъвкава и изисква по-леки и плавни натискания на бутоните. Корпусът е направен от въглеродни нишки, което го прави много стабилен. Червеният вариант е с лъскаво покритие, което го прави податлив на надрасквания и лесно се цапа. Препоръчваме ви да се ориентирате към друг цвят.

Въпреки, че е супер лек, Vaio Pro има множество портове, включващи два USB3.0 порта, HDMI и слот за SD карта. Първата версия на компютъра имаше проблем с WiFi мрежата, която често се самоизключваше. След това Sony пуснаха драйвери, които оправиха проблема.