Ревю на Sony Xperia S

Sony Xperia S е страхотен таблет, с подобни на iPAd размери, който има неповторим дизайн и е истинско удоволствие да го притежавате. Той разполага с много приложения за операционната система Android и е лесно да работите с него, защото не засича, дори с няколко отворени програми. Все пак и той има няколко недостатъка, които не можем да пренебрегнем. На първо място, не поддържа мобилен интернет и за да сърфирате в световната мрежа, винаги трябва да има Wi Fi сигнал. Освен това, дисплеят е сравнително малък, ако погледнем другите таблети от този клас.

Sony Xperia S

Джаджата има достатъчно приложения, както за всекидневни задача, така и за забавления. Повечето от тях са стандартни за Android 4.0, като са включени видео чат, Google Talk и интерфейс на стандартен десктоп. Към тях можем да прибавим и функция, която позволява таблетът да бъде използван и като дистанционно управление за телевизор или CD плейър. От онлайн магазина на Android могат да се свалят още доста интересни програми.

Неограничени са възможностите за забавление с това устройство. На него можете да слушате музика, да сваляте филми, четете електронни книги, а ако го свържете с телевизор или друго подходящ приемник – да гледате сериали или видео с високо качество. Като бонус, на Sony Xperia S е възможно да играете и различни компютърни игри, създадени по начало за Sony Playstation.

Таблетът е много здрав, но това не му пречи да е супер лек. Захранва се от процесор Tegra 3.0 на Nvidia. Капацитетът му за съхраняване на иформация е 16GB, но лесно може да бъде увеличен на 64GB. Ако си падате по мултимедия, определено можете да заделите някой лев отгоре за допълнителна памет. Бързата работа с него е подпомогната от 1GB RAM.

Връзката с интернет става посредством качествено Wi Fi, последен писък на технологичните достижения. Имаме възможност да свържем това Sony с други устройства чрез Bluetooth 3.0. За съжаление, не се поддържа мобилна мрежа за 3G интернет, което за мнозина ще се стори странно и дори неприемливо.

Както повечето подобни таблети, и този е супер тънък със своите 7.6 милиметра. Теглото му е 590 грама и е удобен за носене навсякъде. Можем да прехвърляме информация от и към джаджата през micro USB или SD карта. Качеството на дисплея е добро,  цветовете на изображенията са чисти и ясни, но сякаш леко тъмни. Резолюцията от 1280 x 800 предоставя HD качество на картината. Цените започват от близо 500 долара.