Ревю на Sony Xperia Z

Sony Xperia Z е супер лек таблет, достойна конкуренция на на iPad. Дисплеят е от най-високо качество, а някои приложенията на това устройство са единствени по рода си.

На пазара на таблети има голяма конкуренция между производителите, но никой не успява да се пребори с iPad. Но това може вече да се промени. Ако цените външният вид, а не само функционалностите и техническите параметри, ще останете впечатлени от този таблет – той е наистина красив.

Sony Xperia Z таблет

Всичко това си има цена – моделът 16GB Wi-Fi струва $500.00, 32GB Wi-Fi е с около $100.00 по-скъп, а 16GB LTE/4Gе към $770.00. Цените са близки до тези на iPad, и както от Sony обявиха – качеството е същото, а защо не и по-добро и затова няма как тези красавици да бъдат по-евтини.

Ако си мислите, че iPad е тънък със своите 9.44mm, почакайте да видите тази страхотна джаджа – тънка е само 6.9mm! Ако сравняваме размерите на двата таблета, Sony е малко по широк и дълъг, но за сметка на това е доста по-лек – само 495г, докато произведението на Apple е 662г. Освен това няма нужда да се притеснявате от прах или вода, защото и затова е помислено с добавянето на специални защити. Естествено, не бива да ги изпробвате като хвърлите таблета в реката, за да се похвалите пред приятели.

Дисплеят е Full HD 1200 x 1920 px и е цели 10.1 инча. Цветовете и контраста ще ви изумят, кристална яснота на изображенията, дори просто да сърфирате в интернет. Слотът за Micto SD е голям плюс, ако обичате мултимедията. Можете за сравнително малко пари да добавите и допълнителна памет. Така дори да нямате достъп до интернет, за да стриймвате видео или аудио, пак ще можете да гледате любимите си филми и да слушате музика.

Този шампион се захранва от 1.5 GHz процесор Qualcomm Snapdragon, подкрепян от 2GB RAM. Всичко това е предпоставка за бързо и лесно използване на всички възможности, които са ни предоставени.

Може би единственият сериозен недостатък е зареждането – бавно се захранва, а освен това не можете да го заредите чрез USB на вашият лаптоп.  Надяваме се да се помисли за решение на този проблем, за да бъде този таблет наистина един от най-добрите.