Сигурност и управление чрез контрол за достъп

Живеем в дни, в които не можем да си позволим да изпитваме сигурност и спокойствие. Дори и собствените ни домове, които някога са били убежище за нас, сега остават незащитени. Но с напредването на иновативните технологии се даде тласък за изграждането на системи за контрол за достъп. Модернизираните устройства предлагат на собствениците на хотели, офиси, сгради и жилища, да контролират достъпа до специализирани помещения.

Интелигентните системи за сигурност

Това са модерни устройства, които предлагат качествен контрол и модерно проследяване. Позволяват изграждането на големи мрежови системи практически с неограничени разстояния. От тях могат да се възползват както собствениците на малки магазинчета и кафенета, така и притежателите на огромни жилищни, офис и друг вид сгради.

Част от продуктите, които се предлагат са едни от най-модерните механични устройства и автомати за заключване на врати. Като това могат да бъдат врати на асансьори, входни врати, гаражни врати или врати на частни жилища. Системите за контрол на достъп ни предоставят перманентна информация до всичко, което представлява особена важност за нас. Прилагането на този вид иновативно решение е свързано със стриктен професионализъм.

Начин на проектиране и цени

Тъй като този вид сигурност ни предоставя огромни привилегии и възможности, процесът на осъществяване, не е ниско – бюджетен. За да се извърши качествено изработване и монтиране, е необходим екип от специалисти. Препоръчително и изискващо е те да са преминали специализиран курс на обучение, където са имали възможността да приложат уменията и знанията си.

Продуктите, които предлагат системи за контрол за достъпа, са свързани с изработка и поддръжка, което допълнително дава гаранция за качество и издръжливост, от страна на фирмата, която го осъществява. Нито една от системите не би могла да разгърне на сто процента своя потенциал, ако не е проектирана съобразно нуждите на конкретния обект.

6 – те най-често изградени системи:

1. Контрол на работното време – ако желаете спазване на работното време от своите служители, това е възможно най-рентабилното, съществуващо някога, решение. Тази мярка действа изключително дисциплинирано, спрямо персонала. Далеч по-доволни са клиентите от постигнатите резултати.

2. Картови системи и четци – един съвсем иновативен вариант за лесен и ефективен пропускателен режим

3. Биометрични системи – това са последните разработки на модерната технология.

4. Асансьори – липсват механични части или батерия. В случай, че чипът бъде откраднат, той лесно да се деактивира и да бъде заменен с нов такъв.

5. Турникети

6. Бариери

Всеки един от нас е наясно колко важно е това да има контрол за достъп в сградата, която управлява или е изцяло негова собственост. По този начин се запасява със спокойствие и сигурност. Държи далеч от себе си тревоги и ситуации, причиняващи неудобство и дискомфорт. И най-важното – не допуска неканени гости.