Ревю на таблета Kurio 10s

Таблетите, предназначени за деца най-често са малки, със седем инчови екрани, които са по-удобни за малките ръце на собствениците си, но Kurio са решили да разширят целевата си аудитория с 10-инчов таблет с Android. Kurio 10s се предлага с пакет от доста полезни приложения с образователна цел, както и игри, направени за по-голям дисплей, но дали си струва цената от 230 долара?

Kurio 10s

Таблетът е със синя силиконова обвивка, на водна тематика, която може да се махне. Под нея се крие лъскава джаджа, но размерите и са малко по-големи от други подобни устройства. Със своите 725 грама (без силиконова обвивка), това е доста тежък модел, особено за детски ръце. В задната си част разполагаме с 2.1 мегапикселова камера, а свързването с друг хардуер става чрез micro USD, micro HDMI портове, а прехвърлянето на информация става и чрез слот за micro SD карта.

IPS екранът е с резолюция 1280 x 800 пиксела, а качеството на картината е доста добро. За сметка на това при промяна в ъгъла на гледане, качеството на изображенията драстично спада. В предната част на таблета има два стерео говорителя, които вадят достатъчно силен звук за малка стая.

Устройството се захранва от 1 GHz процесор и 1 GB RAM, което обяснява слабата му производителност. Това може лесно да се забележи при натискане върху някое от приложенията – често отнема време, докато таблетът реагира на командата ни. Подходящ е за по-леки игри, при които не се забелязва дразнещото насичане и бавене. Батерията издържа около 6 часа и половина, което е под средното за такъв клас таблети.